Foto: Hans van Oosterhoudt

Monsterzege SC Woerden

Woerden - SC Woerden sloot zaterdag met een uitwedstrijd tegen Gouderak de voorbereiding op de competitie af. Met de wetenschap dat beide ploegen een nederlaag moesten slikken tegen Nieuwerkerk en beide ploegen wonnen van Ommoord, leek op voorhand een boeiende strijd in de maak. Maar al na een kwartier in de eerste helft bleek niets minder waar.

Vanaf de eerste minuut vloog het spel op en neer. Na acht minuten spelen leverde een overtreding binnen de zestien Gouderak een penalty op, die feilloos werd benut. Maar direct daarop volgde het antwoord van Woerden, dat binnen tien minuten door goals van Jesper Kleiweg, Jordy Angenent en Jeffrey Buijt het heft stevig in handen nam. Met prachtig opgezette aanvallen.

De rest van de eerste helft leverde wel kansen op voor Woerden maar geen doelpunten. En omdat Gouderak opnieuw door een persoonlijke fout aan Woerdenzijde wel wist te scoren, was de 2-3 ruststand weliswaar geen goede afspiegeling van het spelbeeld maar wel de score die nog alle kanten op kon.

Woerden besloot de tweede helft goed voetballend aan te pakken en dicteerde het spel nog sterker dan het eerste bedrijf. Dat resulteerde in de 2-4 van opnieuw Jesper en de 2-5 van opnieuw Jeffrey. Daarmee was het verzet van Gouderak gebroken en had Woerden de dubbele cijfers kunnen en misschien wel moeten halen. Aanvoerder Jeffrey maakte met zijn derde van de middag goal nummer zes en dus zijn hattrick. Ingmar Rollofs scoorde de 2-7 en Mike Vrolijk lobte fenomenaal de 2-8 binnen.

Zaterdag begint de competitie met een bezoek aan vv Bodegraven.

Tip de redactie

Wil je jouw sport ook terug zien in de Woerdense Courant? Stuur je artikel en foto naar redactie.woc@dpgmedia.nl.

Meer berichten