De 5-jarige Jayden werd winnaar van de Win je droomslaapkamerwedstrijd en zijn ontwerp gaat echt uitgevoerd in zijn slaapkamer in Montfoort. Hij was er eerst even beduusd van maar is apetrots.
De 5-jarige Jayden werd winnaar van de Win je droomslaapkamerwedstrijd en zijn ontwerp gaat echt uitgevoerd in zijn slaapkamer in Montfoort. Hij was er eerst even beduusd van maar is apetrots. (Foto: Winny van Rij)

Droomslaapkamer voor 5-jarige Jayden

De 5-jarige Jayden Sprenkels uit Montfoort kon het maar nauwelijks bevatten, hij krijgt zijn eigen jungle droomslaapkamer. Hij won de Win je droomslaapkamerwedstrijd die GroenWest uitschreef ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan. Tijdens de open dag op 21 september was er van alles te doen en beleven waaronder dus de bekendmaking.

Woerden - Net voor de zomer kregen alle huurders van GroenWest een brief waarin ze kinderen opriepen hun droomslaapkamer te ontwerpen. "Ze was er de hele zomer mee bezig," vertelt een moeder. Ze mochten een tekening insturen en daaruit werden veertien ontwerpen geselecteerd. Deze kinderen gingen met kartonnen dozen aan de slag om hun ontwerp zo echt mogelijk te maken.

Goed doordacht

Jayden had gelijk al een 3D-ontwerp gemaakt, zo zei de jury. "Heel mooi hoe jij dit ontwerp bedacht op zo'n jonge leeftijd." Hij was er even beduusd van maar liep daarna flink te stralen. Directeur Karin Verdooren en wethouder Tymon de Weger reikten de prijzen uit. Voor Jayden dus een 'echte' droomslaapkamer. Voor Sara de Koning dierentuinkaartjes voor het hele gezin. "Mooie details in je ontwerp, je hebt er veel werk aan besteed, goed dat je rekening hebt gehouden met slaapplekken voor je twee zusjes." Derde werd Gabi Alsamara met zijn voetbalkamer. "Je hebt het thema goed doorgevoerd, overal aan gedacht." Eigenlijk won iedereen en daarom kregen alle kinderen een tas met daarin onder andere een dekbedhoes passend bij hun ontwerp.

Neem je wel een bad?

Het was echt feest bij GroenWest en dat begon om 10.00 uur buiten waar zich al vele mensen verzameld hadden voor de officiële opening waar zowel de directeur als de wethouder een woordje spraken. "Er is veel veranderd in al die honderd jaar," zo sprak Verdooren tot de kinderen. "Mensen woonden in vervallen krotten met vochtige kelders en een ton als wc. Hun huur werd iedere week opgehaald door woonopzichters die controleerden of mensen hun was deden, wel een bad namen en geen varkentjes hadden."

Trots

Het doel van GroenWest is niet veranderd: "Goede huizen in fijne wijken. Daar zijn we echt trots op." Wethouder De Weger is ook trots. "GroenWest heeft hart voor de mensen en kijkt ook naar de markt en wil nu ook huizen boven de sociale huursector ontwikkelen omdat er in dat segment te weinig huizen zijn. "De druk op de woningmarkt is groot en dit zal de doorstroming bevorderen. We staan er als gemeente helemaal achter."

Tijdens het open huis liet GroenWest zien wat ze in huis heeft, waar ze aan werkt zoals nieuwbouwprojecten en maatregelen rondom duurzaamheid. "We praten hierover met de mensen om te laten zien waar wij mee bezig zijn en dat is meer dan alleen verhuren van woningen," aldus Sybilla Dost. "We geven ook een inkijkje in de nieuwbouw en alles wat erbij komt kijken. We willen meer bouwen want dat is hard nodig." Het open huis is door grote betrokkenheid van alle afdelingen tot stand gekomen en trok dan ook vele bezoekers. "Ik wilde wel eens in dit kantoortje kijken, want ik kijk er altijd op uit, ik woon hierachter," zegt een man al wijzend. Anderen verdiepten zich in de tekeningen van nieuwbouw, lieten zich voorlichten over energie, spraken met de huurdersvereniging of bewonderden vele oude documenten en foto's in het pop-up museum. En er was nog veel meer tijdens het open huis. Een speurtocht, imker Chris van Iersel, live muziek, schminken en ontzettend veel lekkers van petit fours, smoothies en ijs tot pannenkoekjes, saté en broodlollies.

groenwest.nl

Meer berichten