Bart Bremmer (rechts) en een Coop-teamlid met de ontbijtpakketten. Foto: Coop
Bart Bremmer (rechts) en een Coop-teamlid met de ontbijtpakketten. Foto: Coop (Foto: )

Bijzonder wakker worden door jubileumactie Coop Zegveld

Waar de jarige - met uitzondering van de goedheiligman - normaliter cadeautjes ontvangt, deelde de Coop in Zegveld die zaterdagnacht juist uit: een ontbijtje aan de deur bij alle Zegveldse huishoudens. De - onaangekondigde - actie leverde veel positieve reacties op.

Door Roy Visscher

ZEGVELD - Zaterdag werd gevierd dat de grootvader van eigenaar Bart Bremmer zestig jaar geleden aan de Nieuwstraat de winkel oprichtte waar de huidige Coop uit voortgekomen is. Toch was het niet Bart, zijn vader of iemand van het personeel die ervoor zorgde dat het aanstaande jubileum op het netvlies kwam. Bremmer vertelt erover: "Een jongetje uit het dorp vroeg in het kader van een projectweek op zijn school aan mijn vader hoe lang de Coop al bestaat. Daardoor is het balletje gaan rollen en konden we op tijd wat feestelijkheden regelen voor de viering van ons jubileum." Zoals de actie met de ontbijtjes. "Dat was mijn idee. Toen ik het mijn vader - die ook nog actief is voor de supermarkt - voorlegde, meldde hij dat we dat idee bij het vijfentwintigjarig jubileum ook al hadden uitgevoerd. Maar ja, dat is dus alweer een tijd geleden. We vonden dat geen reden om het nu niet weer te doen." Dus vertrok het hele team vrijdagavond om zo'n 1400 deurknoppen in Zegveld, de Meije en Woerdense Verlaat te voorzien van een heerlijk ontbijtje met broodjes, beleg, fruit en thee. "Inderdaad, de logistiek was wel 'een dingetje'. Maar het ging goed, en in een uurtje of twee, drie waren we klaar. Ja, wel even doorbijten dus voor wie zaterdag weer vroeg in de winkel moest werken."

Hecht

Niet alleen met de gratis ontbijtjes werd het jubileum gevierd. "De winkel was feestelijk aangekleed, er was zaterdag een springkussen en we zijn een actie gestart waarmee klanten kunnen sparen voor een boodschappenpakket van vijftig euro", vertelt Bremmer. Het bleek maar weer eens dat de waardering voor de Coop en de feestelijkheden groot is. "We hebben veel felicitaties en bedankjes ontvangen van klanten en van ondernemers. We zijn in Zegveld dan ook een hechte gemeenschap. Ik denk dat de mensen hier ook blij zijn met onze supermarkt. In veel kleinere plaatsen in het land zie je immers dat voorzieningen verdwijnen, ten koste van de leefbaarheid."

Familiebedrijf

De winkel aan huis van Pau Bremmer, waar overigens ook zijn vrouw Marie werkte, verhuisde in 1969 naar de huidige plek aan de Middenweg en kreeg in 2002 de naam Coop. "Je moet mee blijven gaan met de ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld ook het vegetarisch eten. Ik hoop dan ook mee te maken dat het bedrijf honderd jaar bestaat. Of mijn nageslacht er dan de scepter zwaait? Ik denk dat bijna iedere vader het leuk vindt als een van de kinderen de zaak overneemt. Zolang hij of zij dat zelf graag wil natuurlijk. Maar voorlopig blijf ik de zaak nog leiden. Eerst nog samen met mijn vader, die het nog een paar jaartjes wil volhouden."

Meer berichten