JAV Athloi is de derde sportvereniging in de gemeente die in het bezit van het gezonde kantinecertificaat gekomen is. Foto: Alex de Kuijper
JAV Athloi is de derde sportvereniging in de gemeente die in het bezit van het gezonde kantinecertificaat gekomen is. Foto: Alex de Kuijper (Foto: Alex de Kuijper)

Gezonde sportkantine in Harmelen

De jeugdatletiekvereniging JAV Athloi is de eerste gezonde sportkantine in Harmelen. De vereniging heeft het bronzen certificaat van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laten zij zien dat zij een omgeving hebben gecreëerd waarin gezond eten en drinken gemakkelijk is.

Harmelen - Het certificaat is zaterdag 21 september persoonlijk uitgereikt bij de vereniging op Sportpark Bijleveld door wethouder Arjan Noorthoek aan bestuurslid Angelique Methorst na afloop van de zonnige onderlinge wedstrijden.

In de sportkantine werd het lekkere en gezonde aanbod van fruit, nootjes en vruchten al verkocht tijdens de onderlinge wedstrijden en de crosswedstrijden. Ook de koffie, thee en het water waren al vaste prik. Samen met buurtsportcoach Linda van Amerongen van Beweegteam Woerden en het landelijke initiatief Team:Fit is er nog een aantal stappen ondernomen om het certificaat officieel toegekend te krijgen. Zo heeft de vereniging het hele assortiment in kaart gebracht middels de Kantinescan. Een enkele evergreen heeft plaats moeten maken voor het gezondere alternatief de brosse eierkoek, de prijslijst is geüpdate en er zijn posters opgehangen om het water drinken extra te stimuleren.
Ook is het Gezonde Sportkantinebeleid gepubliceerd op de website. Het beleid laat duidelijk zien hoe de organisatie er ook op de lange termijn voor zorgt dat de kantine gezond blijft. 'We vinden het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in het clubhuis gezonder zijn, omdat dit bijdraagt aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van onze leden en bezoekers. Wij hebben de ambitie om de sportieve omgeving waar onze leden en bezoekers zich in bevinden, een omgeving te laten zijn met een gezonde uitstraling die gezonder gedrag stimuleert', aldus Angelique Methorst.

Meer berichten