Frans Lander bespreekt het werk van de kunstenaars in Galerie van Slagmaat.
Frans Lander bespreekt het werk van de kunstenaars in Galerie van Slagmaat. (Foto: )

Route met 57 kunstenaars

Aan de zeventiende Atelierroute Groot Woerden doen 57 kunstenaars mee. Op 32 locaties in Woerden, Harmelen en Kamerik tonen ze zaterdag 5 en zondag 6 oktober hun werk.

Regio - Het aantal deelnemers is vergelijkbaar met dat van vorig jaar, de eerste editie die begin oktober werd gehouden. Voorheen was de route altijd in het eerste weekeinde van september. Opvallend is ditmaal het grote aantal 'nieuwe' kunstenaars. Zij waren tijdens voorgaande edities nog niet van de partij.

Net als in de voorgaande route is het aanbod gevarieerd. Keramisten, schilders, beeldhouwers, fotografen, glas- en textielkunstenaars tonen hun werk. De meeste open ateliers staan in Woerden. Harmelen en Kamerik zijn dit jaar ook goed vertegenwoordigd. Daar staat tegenover dat Zegveldse kunstenaars opnieuw verstek laten gaan. Vele honderden kunstliefhebbers maakten in 2018 een ronde langs de ateliers. De verwachting is dat dit ook tijdens de komende editie het geval zal zijn.
Negen kunstenaars uit Woerdens' Duitse partnerstad Steinhagen hebben op voorhand laten weten van de partij te zijn.

Thema van de route is dit jaar 'Nachtleven'. De Woerdense loco nachtburgemeester Will Stoof opende vrijdagavond een overzichtstentoonstelling met van alle deelnemende kunstenaars één werk in Galerie Van Slagmaat aan Leidsestraatweg 36. Deze expositie is open op 4, 5 en 6 oktober en geldt als een ideaal startpunt voor de route langs de ateliers. Tijdens de drukbezochte opening besprak kunstkenner Frans Lander het tentoongestelde werk en was vol lof. ,,Ik doe dit al jaren en zie het niveau steeds vooruit gaan. Woerden kaasstad? Woerden kunststad!''

In de galerie kunnen bezoekers een stem uitbrengen voor de publieksprijs. Daarvoor maken alleen kunstenaars een kans die een werk hebben gemaakt dat aansluit op het thema 'Nachtleven'. Dat zijn er 35. Waar de een koos voor een nachtelijke foto van de Woerdense binnenstad, maakte een ander een schilderij van een wekker op een nachtkastje. Informatie: www.atelierroutegrootwoerden.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden