Dit is de eerste klas van het Minkema College. Kom ook naar de reünie op 2 november.
Dit is de eerste klas van het Minkema College. Kom ook naar de reünie op 2 november. (Foto: )

Minkema College viert 100-jarig bestaan met reünie op 2 november

Het Minkema College in Woerden bestaat 100 jaar. Al een eeuw biedt het Minkema College onderwijs aan leerlingen uit de regio. "Daar zijn we natuurlijk erg trots op en zo'n bijzondere mijlpaal kan dan ook niet ongemerkt voorbij gaan", aldus Henk Heethuis, bestuurder Minkema College. Ter gelegenheid van het jubileum organiseren zij op zaterdag 2 november een reünie.

Woerden - Op zaterdag 2 november 2019 kunnen oud-leerlingen en (oud-)medewerkers elkaar ontmoeten in het schoolgebouw aan de Minkemalaan. Ook oud-leerlingen en oud-docenten van de voorlopers van het huidige Minkema College, de HBS Minkema, de RSG F.A. Minkema, de St. Jozef scholengemeenschap en de Ambachtsschool LTS, zijn van harte welkom. Heethuis: "We hopen dat tijdens deze dag mooie herinneringen worden opgehaald over de historie van onze school en vooral natuurlijk over de eigen schoolperiode."

Les volgen

Reünisten worden ingedeeld bij hun oud-klasgenoten om herinneringen op te halen, gezellig bij te kletsen en een nieuwe klassenfoto te maken. Daarna kan er een les worden gevolgd bij een (oud-) docent of een bezoekje worden gebracht aan de voormalige locatie van het Minkema College aan de Van der Valk Boumanlaan of aan de vmbo-locatie aan de Steinhagenseweg.

Het 100-jarig bestaan van het Minkema College is afgelopen schooljaar uitgebreid gevierd. 10 maanden lang heeft elke maand een thema centraal gestaan waarbinnen allerlei activiteiten zijn georganiseerd voor onze leerlingen, medewerkers en ouders, zoals 'de maand van de aarde', 'de maand van wetenschap' en 'de maand van innovatie'. In die maanden heeft de school bezoek gehad van o.a. minister Slob, columnist Özcan Akyol en astronaut André Kuipers.

Meld je aan

Voor meer informatie kunnen oud-leerlingen en (oud-)medewerkers terecht op een speciale reüniewebsite, waar ze ook een kaartje kunnen kopen. De website voor de reünie is: https://minkema.heefteenreunie.nl/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden