Triatleten tijdens het fietsonderdeel op het WTC parcours
Triatleten tijdens het fietsonderdeel op het WTC parcours (Foto: Clytoneus)

Afsluiting triatlonseizoen met heroïsche Run-Bike-Run

Met bijna 30 atleten aan de start, is de Najaars Run-Bike-Run van Clytoneus dit jaar succesvol verlopen. Op de hele afstand waren er ondanks het gure weer net iets meer deelnemers dan op de halve afstand. De aanhoudende regen en sterke wind maakten deze editie van de najaars Run-Bike-Run tot een onvergetelijke en heroïsche strijd.

Woerden - Bij de duo’s was het Jebbo Bouhuijs die erg sterk liep en ervoor zorgde dat Nick Rekers als eerste het fietsparcours op kon. Even later kwam Erwin Verweij het fietsparcours op. De ronde achterstand die hij had maakte hij ronde na ronde kleiner. Uiteindelijk nam hij de koppositie over. Erwin Verweij finishte 33 seconden voor Nick de Bree, die een erg sterk fietsonderdeel had.

Bij de dames was het Gea Boschker die met een knap behaalde voorsprong op Hilda Brak en Aafke Smeets de eerste plek opeiste. Bij de duo’s werden Jebbo Bouhuijs en Nick Rekers eerste. Eline de Bondt en Chantalle Timmer werden tweede.

Op de halve afstand was het bij de heren door de kleine verschillen spannend tot het moment. Uiteindelijk was het Merlijn Gootjes die met 16 seconden voorsprong op Herman Stelling de eerste plaats behaalde. Jacco van der Wal finishte op slechts 25 seconden van de uiteindelijke winnaar. Bij de dames trok Marjolein Biermans ondanks een lekke band de winst naar zich toe. De strijd om de tweede plaats werd gewonnen door Claudia van der Laan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden