Aimee Hoogeveen breekt door voor SDO t tegen Ondo en krijgt via de grond de bal aangespeeld
Aimee Hoogeveen breekt door voor SDO t tegen Ondo en krijgt via de grond de bal aangespeeld (Foto: Anno Visser)

Korfballers winnen ook tweede thuiswedstrijd

Nadat SDO vorige week nog de punten liet schieten, lukte het in de tweede thuiswedstrijd van het seizoen wel weer de volle buit te halen. Ondo uit Middelburg was het tweede slachtoffer van de dadendrang van de Kamerikers. Eindstand 16-14.

Kamerik - SDO begon vooral verdedigend fel aan de wedstrijd. Het lukte Ondo niet goed om daar onderuit te spelen. Hetgeen erin resulteerde dat de uitploeg pas na ruim een kwartier de eerste score liet aantekenen. SDO had er zelf intussen pas vier gemaakt, te weinig om de werkelijke krachtsverhoudingen in cijfers uit te drukken.

De tweede helft werd geopend met een score van de Zeeuwen, waarmee zij het gaatje verkleinden naar drie. Tijdens een time-out zette coach Edwin Vissers de boel weer op scherp. Met twee afstandsschoten kort na elkaar werd de voorsprong weer vergroot naar vier verschil. Ondo naderde met nog zeven minuten op de klok weer tot twee punten, 14-12. Het zorgde voor een spannende slotfase, maar de spelers van SDO hielden het hoofd koel. De meest koele kikker bleek Gerhard Goudriaan, hij schoot de beslissende 16-13 binnen uit een korte kans zonder rebound.

De ploeg uit Kamerik blijft door deze overwinning bovenin meedoen in de poule en bezet een gedeelde derde plaats.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden