Foto: Ulco Wesselink

Feest! St. Bavoschool bestaat 150 jaar

Harmelen - Afgelopen vrijdag vierde de St. Bavoschool in Harmelen haar 150-jarige bestaan. Evi en Ella (zie foto) vierden volop feest met hun medescholieren tijdens de dans- en muziekdag die 't Klooster en Kuvo met medewerking van Dance Academy hebben georganiseerd. De afgelopen week heeft de St. Bavoschool zijn jubileum gevierd op een manier die helemaal bij de school past: met eerbied naar het verleden kijken en daarvan leren, op onderzoek naar het toekomstig onderwijs, samen genieten in de Efteling en ook de rust in zichzelf vinden door mindfulness en yoga. 

Meerscholendirecteur Wilma Vissenberg spreekt trots over de school: "Onze betrokkenheid bij het dorpshuis heeft gezorgd voor een prachtige verbinding en zorgt voor de nabijheid van een bieb, technieklokaal en moestuin. Door onze samenwerking met (technisch) ondernemend Harmelen creëren we boeiend en toekomstgericht onderwijs."

Theater en muziekschool het Klooster, stichting Kunstzinnige Vorming (KUVO) en Dance Academy uit Woerden hebben gezorgd voor een dag vol muziek en dans. De bovenbouwleerlingen speelden vol trots trombone, trompet, viool, klarinet of dwarsfluit. De leerlingen van de onderbouw hebben zichzelf dansend overtroffen. Ter afsluiting is het nieuwe Bavo-lied gezongen.

Na deze feestelijke afsluiting startte de jubileumborrel voor oud-leerlingen, (oud-)collega's, (oud-)ouders, dorpsbewoners en iedereen die bij Kalisto (de stichting waar de St. Bavo onder valt) werkt. De wethouder heeft mooie woorden gesproken, diaken Frank van Rooijen was aanwezig en ook kregen we bezoek van een oud-leerling die zo'n 90 jaar geleden op de Bavoschool zat.

Leerlingen uit groep 8 en de leerlingenraad hebben iedereen rondgeleid van de teamkamer tot de lokalen boven het dorpshuis. Dankzij onze teamleden Trudie en Karin hebben wij ook wat foto's van vroeger tentoon kunnen stellen.

Locatiedirecteur Anke van Riel: "We hebben een heel bijzondere week beleefd vol mooie verhalen, dierbare herinneringen en uitdagende toekomstplannen. Wij zijn trots op de enorme betrokkenheid bij onze school."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden