Foto: Alex de Kuijper

Sleuteloverdracht schoolbesturen

De besturen van de Kamerikse basisscholen De Wijde Blik en Eben Haëzer hebben op 4 oktober de sleutels van hun nieuwe onderkomen ontvangen uit handen van wethouder George Becht (onderwijs). Daarmee heeft de gemeente het scholencluster aan de Overstek officieel overgedragen aan de beide scholen. De oplevering is volgens planning: direct na de herfstvakantie starten de lessen in het nieuwe schoolgebouw.

Kamerik - Wethouder George Becht: "Kamerik heeft er lang op moeten wachten, maar nu is het dan echt zo ver. Leerlingen én leerkrachten kunnen binnenkort hun intrek nemen in een eigentijdse school die van alle gemakken is voorzien. Een bijzonder moment! Ik dank iedereen voor de constructieve samenwerking en wens groot en klein een hele fijne tijd toe in dit prachtige gebouw."
Voor elke school is er een eigen ingang, waarbij er rekening is gehouden met toegankelijkheid voor iedereen. In totaal gaat het om 13 lokalen.
De uitstraling is landelijk, passend bij het dorpse karakter van Kamerik. Het scholencluster is ontworpen door Frencken Scholl Architecten uit Maastricht en gebouwd door aannemersbedrijf Kwakkenbos B.V. uit Harmelen. De projectleiding en het bouwmanagement waren geheel in handen van de gemeente Woerden. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden