Leerlingen van het Kalsbeek College gaan tijdens hun maatschappelijke stage bij het Thuishuis in gesprek met minister De Jonge.
Leerlingen van het Kalsbeek College gaan tijdens hun maatschappelijke stage bij het Thuishuis in gesprek met minister De Jonge. (Foto: Kalsbeek College)

Minister in gesprek met leerlingen

Woensdag 2 oktober was minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport te gast bij het Thuishuis Woerden, een plaats waar een aantal leerlingen van het Kalsbeek College locatie Bredius zijn maatschappelijke stage loopt.

Woerden - De minister ging kort met derdeklassers Lieke, Mirthe, Britt en Joyce in gesprek over hun stage. Leerlingen van het Kalsbeek College lopen in hun derde jaar minimaal dertig uur maatschappelijke stage. Dit viertal loopt stage bij het Thuishuis, een kleinschalige woonvorm voor alleenstaande ouderen die niet alleen willen wonen. Ze ondervinden op deze mooie manier wat de betekenis is van vrijwilligerswerk. Een mooie ervaring.

Stageplekken zijn bijvoorbeeld een buurthuis, sportclub of een verzorgingshuis. Zij kiezen ervoor samen met leeftijdsgenoten in één groot huis, het Thuishuis, te gaan wonen waar huiselijkheid, gezelligheid en zelfredzaamheid voorop staan. Voor de meiden is het een mooie ervaring in het kader van hun 'burgerschapsvorming'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden