Foto:

Zege zonder glans

Sportlust '46 heeft zonder goed te spelen drie punten gepakt tegen laagvlieger Achilles '29. De Woerdense ploeg won met 3-1 en daarmee is ook alles gezegd.

Woerden - Het publiek werd zaterdagmiddag op Sportpark Cromwijck niet verwend. Het Sportlust '46 van Patrick Loenen kon niet imponeren, maar desalniettemin behield het toch de drie punten in eigen huis. Het povere Achilles '29 kon enkel in de eerste helft een vuist maken. ,,Ik denk dat niemand genoten heeft en daarin geef ik ook iedereen gelijk. Het was slecht, maar we weten allemaal dat dit niet het niveau is dat we wekelijks brengen", was Loenen na afloop van het duel reëel.

Twintig minuten voetbal en een 2-0 voorsprong. Het leek voor Sportlust '46 een makkelijke middag te gaan worden, maar niets was minder waar. Het niveau was ondermaats en daardoor bood de thuisploeg de bezoekers de mogelijkheden om Sportlust '46 pijn te doen. Twee keer bleef dit ongestraft, maar de derde keer was het wel raak. De aansluitingstreffer was een feit. Op slag van rust slaagde Thomas Heideman er in om de Groesbeekse doelman te verschalken waarna de kleedkamers toch nog werden opgezocht met een marge van twee treffers. ,,In de tweede helft hebben we het een beetje omgezet. De omzetting was er vooral op gericht om het gevaar van Achilles '29 teniet te doen. Het resultaat verklaarden we daarmee heilig. Dit was zo'n wedstrijd waarin het spel op zich toch niet beter zou worden", wist trainer Patrick Loenen na afloop. Ook aanvoerder Nick Verhagen zag in dat de ploeg in de tweede helft niet meer in de problemen kwam, maar dat het zelf ook nog maar weinig creëerde. ,,Het voelde ook wel een beetje plichtmatig aan in het veld."


Even leek het er op of Sportlust '46 de koppositie zou heroveren op DUNO Doorwerth. Die ploeg treft het volgende week in eigen huis, maar dat feest ging niet door. Toch werd de dag afgesloten in stijl aangezien in de kantine nog lang werd feestgevierd tijdens het Oktoberfest.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden