Foto: Marieke Markus

De Woerdensche column door Junior Brandenburg: Medelijden

In het vermoedelijk zeldzame geval dat u zich al twee weken aan het verheugen bent op mijn toegezegde? Wat hebben wij eigenlijk aan een Van der Valk?? column, moet ik u helaas teleurstellen. Die column gaat er uiteraard komen want beloofd is beloofd, maar deze week nog even niet. De actualiteit sloeg ons immers weer rijkelijk om de oren.

Heugelijk was het om te vernemen dat ik niet de enige ben die meent dat we veel meer kunnen met de parate kennis in Woerden. Die kennis is niet alleen goedkoper en praktischer, maar vooral ook nuttiger dan de verzinsels van een paar gesjeesde plaatjesplakkers en google-zoekers.

Naar aanleiding van mijn Woerdens Advies Bureau (WAB) column heb ik in al mijn onschuld eens navraag gedaan bij de gemeente. Op de vraag hoeveel geld we de afgelopen 3 jaar hebben uitgegeven aan adviesbureaus heb ik helaas nog steeds geen antwoord. Ik vermoed dat ze een extern adviesbureau aan het zoeken zijn dit dat antwoord kan bedenken.

En er moet nog meer bedacht worden. Bijvoorbeeld een antwoord op waarom er een kwart extern personeel werkt voor de gemeente. Diverse raadsleden wilden daarnaast ook wel graag weten wat dit ons oplevert en wat het extra kost. Het eerste deel van de vraag is omgeven met nuance en factoren (wellicht het terugdringen van het absurde ziekteverzuimcijfer van 8%), het tweede deel kan ik u alvast verklappen, dat kost meer!

Maar goed, dat was het platte politieke financiële deel van de beslommeringen van deze week. Ook meer verheven zaken beroerde onze gemoederen. Den ganser week, van kerk tot cafe, was het in Woerden Regenboogweek. Het kan u niet ontgaan zijn tussen alle vlaggen en vrolijke activiteiten.

En ons regenboog-zebrapad natuurlijk. Dat bracht ons weer eens in het landelijke nieuws. Na asielzoekersrellen en gewelddadige motorbendeleiders volgde nu een beklad zebrapad. En waar ons olifantenpaadje nog een vrolijke noot was, komen we er verder qua nieuws letterlijk besmeurd vanaf.

Wat in die nieuwsitems ondersneeuwt is onze positieve boventoon. Tegenover een rare kliederaar staan namelijk alle andere inwoners van onze mooie stad die op allerlei manieren mee-geregenboogd hebben. Dat is namelijk vanzelfsprekend in onze mooie stad waar iedereen gelijk is en erbij hoort. In Woerden val je alleen buiten de boot en uit de toon als je negatief en intolerant bent. Dan ben je de uitzondering en eenzaam en zielig. Dan hebben we in Woerden vooral medelijden met je.

Junior Brandenburg

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden