Sander Looy op de hoogste trede van het ereschavot.
Sander Looy op de hoogste trede van het ereschavot. (Foto: )

Sander Looy pakt goud in Leverkussen

Sander Looy werd op de vijfde Internationaler Bayer Judo Cup in Leverkussen (mannen onder de 21 jaar) eerste in de gewichtscategorie -81 kg.

Harmelen - De eerste drie partijen in de voorrondes werden omgezet in winst, met als kanttekening dat alle partijen voortijdig met een ippon werden beslist. In de kruisfinale trof Sander zijn Nederlandse opponent Mark van Dijk. Een overgroot deel van de wedstrijd had Sander het initiatief in deze kruisfinale en dit betaalde zich uit met een voorsprong met nog een kleine 90 seconden op de klok. In deze periode liep Sander nog tegen een shido aan en op 5 seconden voor het einde maakte de Harmelaar aan alle onzekerheid een einde om een tweede punt, een wasari te scoren en hiermee de partij met een ippon te beslissen. Met deze uitslag was de finale bereikt die weinig verrassende momenten opleverde. Hij besliste de partij met een ippon.

Sander vertelde na de wedstrijd dat hij het goede gevoel van het NK niet gelijk had in de eerste twee partijen maar vanaf de derde partij wel de volledige controle over de partijen en de tegenstanders, op enkele slordigheidjes na, en hij hier in de aankomende tijd aan wil gaan werken om dit ook uit zijn acties te halen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden