De bouwers van links naar rechtsJuriaan Korver, Sjors Borsboom, Kobes Lamboo, Jeroen van Overbeek, Arnold de Waal en Stephan Schouten. Foto: Alex de Kuijper
De bouwers van links naar rechtsJuriaan Korver, Sjors Borsboom, Kobes Lamboo, Jeroen van Overbeek, Arnold de Waal en Stephan Schouten. Foto: Alex de Kuijper (Foto: Alex de Kuiper)

Hoogste punt dierenweide Kukele-boe bereikt

De vlag ging afgelopen zaterdagmorgen uit bij dierenweide Kukele-boe. Het hoogste punt van het nieuw te bouwen onderkomen voor dieren was bereikt. Om dat goed kenbaar te maken poten de bouwers de Nederlandse driekleur op het dak van hun bouwwerk en gingen daar pontificaal bij zitten en staan.

Woerden - Het moment was zaterdagmorgen vroeg. Daarom was eerst koffie maar naar goed bouwvakkersgebruik was er later op de dag natuurlijk ook pannenbier voor deze enthousiaste vrijwilligers van Kukele-boe.

Het nieuwe onderkomen telt 4 aparte verblijfplaatsen en is voor het huisvesten van dieren multifunctioneel inzetbaar. Zodra de bouw ervan klaar is wordt deze accommodatie op de eerste plaats gebruikt als schuifruimtes, zodat het oude hokken en de volière zonder huisvestigingsproblemen vernieuwd kunnen worden.

Zodra de Brediusboerderij gerestaureerd is, wil Kukele-boe alle hokken en de volliere vernieuwd hebben. Vervolgens kunnen gelijktijdig met de afrondende herinrichting van het zo genoemde Centrumgebied van het Brediuspark ook de paden en de weides van Kukele-boe aangepakt worden.

Meer berichten