Eerste oefenmoment Woerdens Promskoor
Eerste oefenmoment Woerdens Promskoor (Foto: Winny van rij)

Woerdens Promskoor een feit

Afgelopen zaterdag was de aftrap van het Woerdens Promskoor, een gemengd projectkoor van ruim 100, veelal Woerdense zangers. Het koor is officieel opgericht als onderdeel van Excelsior en zal deelnemen aan haar volgende Woerdense Promsconcert op 20 maart 2021.

Woerden - De meeste koorleden (91) hebben al koorervaring opgedaan bij 25 verschillende koren in de regio. De top 5 van vertegenwoordigde koren is: Rhythm & Friends (22), JuDeo (17), ReCovered (8), Ludiek (6) en Het Klooster (6). Het koor bestaat vooralsnog uit 77 vrouwen en 26 mannen, waarvan 15 (echt)paren. Er mogen zich nog een paar hoge sopranen en mannen aanmelden, verder zullen nieuwe aanmeldingen zeer waarschijnlijk op een wachtlijst komen.

De eerste 25 aanmelders was een rondvaart beloofd op de Sweet Caroline en onder begeleiding van Marcel Fokker scheepten zij al zingend in na afloop van hun eerste repetitie in De Speeldoos onder leiding van koordirigent Anna Kok.

Het Woerdens Promskoor geeft in 2020 al enkele try-outs op concerten van Excelsior, te weten op dinsdag 5 mei op Bevrijdingsdag en vrijdag 15 mei tijdens De 24 uur van Woerden. “Afgaand op wat dit kersverse koor gisteren al na een uurtje repeteren liet horen, belooft dat heel veel goeds,” aldus projectleider Harrie Banken.

Meer berichten