De baan gaat open op vrijdag 6 december en sluit op zondag 5 januari. Foto: Sylvia van Halm
De baan gaat open op vrijdag 6 december en sluit op zondag 5 januari. Foto: Sylvia van Halm (Foto: )

Curlingcompetitie op Rotary-ijsbaan snel vol

Het Kerkplein bij Van Rossum en de Pompier is binnenkort weer het sprookjesachtige winterdecor voor de Rotary-ijsbaan in het Woerdense stadshart. Daar kan in december weer volop geschaatst en gecurld worden. De curlingwedstrijden, georganiseerd door JCI Het Groene Hart, blijven ongelooflijk populair.

Woerden - De inschrijving voor de curlingcompetitie startte afgelopen zaterdag om 12.00 uur en was binnen een recordtijd van 20 minuten vol. Maar liefst 88 teams strijden dit jaar om de titel Curlingkampioen van Woerden.

Voor 'vrij' curlen is nog wat ruimte op de ijsbaan. Wie met familie, vrienden, kennissen of collega's voor een eigen curlingwedstrijdje het ijs op wil, kan zich aanmelden. Op weekendavonden tussen 18.30 en 22.30 uur kunnen teams voor één uur een, twee of drie banen reserveren, voor 50 euro per baan per uur. Daarvoor krijgen deelnemers behalve de baan ook een winters drankje.

Op de website (onder 'Activiteiten') is te vinden wanneer er nog plek is. Aanmelden kan via de website of via curling@ijsbaanwoerden.nl.

Talloze bedrijven in Woerden sponsoren de ijsbaan, die voor organisatie en bemanning steunt op een enthousiaste groep vrijwilligers. Ook scholieren, die er hun maatschappelijke stage vervullen, werken actief mee. Woerdense basisscholen zijn uitgenodigd om tijdens schooltijden gratis met hun klassen te komen schaatsen.

Buiten de schooltijden is de ijsbaan, na betaling van een bescheiden entreebedrag, ook open voor publiek.

De ijsbaan is nog steeds op zoek naar extra vrijwilligers, die overdag op en rond de ijsbaan willen helpen en de schaatsuitgifte en kaartverkoop voor hun rekening nemen. Toezicht houden op de baan en begeleiding van de scholieren die hun maatschappelijke stage lopen hoort er ook bij. Wie deze winter een paar uur de (verwarmde) balie wil bemannen is van harte welkom. Voor meer informatie kan een mailtje gestuurd worden naar info@ijsbaanwoerden.nl.

Meer berichten