Sommige reünisten zagen elkaar na jaren weer voor het eerst, anderen ontmoetten elkaar nog wat regelmatiger. Maar een reünie zoals dit is voor iedereen geslaagd.
Sommige reünisten zagen elkaar na jaren weer voor het eerst, anderen ontmoetten elkaar nog wat regelmatiger. Maar een reünie zoals dit is voor iedereen geslaagd. (Foto: Minkema College)

Reünie Minkema College druk bezocht

"Oh, weet je nog..."

Woerden - Het Minkema College sloot haar jubileumjaar af met een reünie voor alle oud-leerlingen en (oud-)medewerkers uit haar 100-jarig bestaan. Zo'n 1.600 reünisten kwamen graag nog eens op bezoek bij hun oude school om rond te kijken en natuurlijk bij te praten met hun oude klasgenoten van het Minkema College en de voorlopers HBS Minkema, RSG F.A. Minkema, St Jozef scholengemeenschap en Ambachtsschool LTS. De reünie vond plaats in het huidige schoolgebouw aan de Minkemalaan. 

Het achterkleinkind van oprichter notaris F.A. Minkema, Jeroen Minkema, was speciaal uitgenodigd om terug te blikken op de lange historie van de school, waaronder de eerste steenlegging van het gebouw aan de Van der Valk Boumanlaan door de destijds 9-jarige opa van Jeroen, de heer Hendrik Anne Minkema.

Gedurende de reünie was er een bomvol programma om je weer 'even-terug-in-de-klas' te wanen. Met z'n allen op de klassenfoto, maar ook een lesje volgen bij je favoriete docent was razend populair. Jet van Herwaarden, Dennis Bos en Frits Achterberg gaven bijv. een les geschiedenis.

Virginie van Wagenberg had vrijwel alle edities van schoolkrant Het Spuigat mee gebracht. Wim Pon en Aart Koelink keerden terug in het lokaal met een les wiskunde en Wouter Goedkoop voerde weer eens een gesprek als oud-decaan. Sjaak Tegelenbosch, Gijs de Ridder, Jaakje Heusinkveld & Rob Hofman lieten oud-leerlingen een practicum 'ogen' herbeleven.

's Avonds was de aula de plek voor muziek met Woerdense bekende artiesten (en tevens oud-leerlingen) te weten: Marcel Fokker, Nathalie Stokhof , Torres Blues & Oeke Baas en de band Hooked Up.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden