Burgemeester Molkenboer samen met opa Treur. Opa voelt zich niet trots maar gezegend dat hij dit allemaal heeft mogen meemaken.
Burgemeester Molkenboer samen met opa Treur. Opa voelt zich niet trots maar gezegend dat hij dit allemaal heeft mogen meemaken. (Foto: Monique van der Meer)

Oprichter Treur Kaas is 90 jaar geworden

De oprichter van Treur Kaas heeft zaterdag 26 oktober jl. de leeftijd van 90 jaar mogen bereiken. Dit konden de medewerkers natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Opa is nog dagelijks op de zaak te vinden.

Woerden - Maandag 28 oktober is hij verrast met slingers, ballonnen, toeters en taart. Zelfs Burgemeester Molkenboer kwam opa feliciteren en een taartje mee-eten. 90 jaar is een prachtige leeftijd om te mogen beleven en geeft alle reden om terug te blikken.

Opa heeft in 1955 Treur Kaas opgericht en veel voor het bedrijf, kaas in het algemeen en voor Woerden betekent. Als boerenzoon en echte handelaar startte hij zijn eigen kaashandel met een pakhuis aan de Havenstraat in Woerden. Hier was ruimte voor zo’n 100 tot 150 kazen. Een aantal jaren later liet hij zijn eigen pakhuis bouwen een stukje verder tussen de Havenstraat en Rijnstraat. Dit pakhuis had twee verdiepingen en een lift. Er was ruimte voor 120.000 kg kaas. In 1968 kocht hij de oude meelfabriek van Firma Arie Blok aan de Oudelandseweg 44. Deze bouwde hij om tot natuurpakhuis. Het gaf ruimte aan 320.000 kg kaas. Het bedrijf bleef groeien en hij kocht in 1980 een stuk grond aan de Oude Rijn waar hij destijds drie hallen op liet bouwen. Er kwam plaats voor 500.000 kg kaas. In 1995 besloot hij het stokje over te dragen aan zijn zoons, die inmiddels ook hun intrede hadden gedaan binnen het bedrijf. Hij ontving toen een eremedaille van de commissaris van de Koningin voor zijn werk voor E.M. Treur en zijn verdiensten op kerkelijk gebied. In 2005 werd het bedrijf uitgebouwd in de staat zoals het nu is met kantoorruimte en daaronder een speciale kaaskelder waar circa 200.000 kg kaas kan rijpen.

Omdat opa een hekel aan getreuzel heeft, doet hij alles nog snel. Hij vliegt van hot naar her en is een liefhebber van snelle vervoersmiddelen. Hij heeft alleen zelf nog nooit echt gevlogen. Daarom heeft het personeel hem een rondvlucht boven Woerden gegeven. Op een van zijn snipperdagen zal deze vlucht gaan plaatsvinden.

Meer berichten