Wereldlichtjesdag
Wereldlichtjesdag (Foto: Nicole Fazzi-Burgers)

Stichting Wereldlichtjesdag Woerden – een bijzonder samenzijn waar we stil staan bij alle overleden kinderen

Woerden - Elk jaar wordt op de tweede zondag in december stilgestaan bij alle overleden kinderen. Door dit wereldwijd om 19.00 uur lokale tijd te doen, worden er ieder uur kaarsen aangestoken ter nagedachtenis.

In Woerden wordt Wereldlichtjesdag dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. Nienke Spithoven en Nicole Fazzi-Burgers realiseren met hulp van vrijwilligers een bijzonder samenzijn. Nicole: “het verlies van een kind, jong of oud, geeft ontzettend veel (verborgen) verdriet. Samen creëren we een mooi moment van herinnering, maar ook een plek waar het gemis gedeeld kan worden.”

Iedereen die een kind heeft verloren, ongeacht de leeftijd, of hier in de nabije omgeving mee te maken heeft gehad, is op zondag 8 december vanaf 18.30 uur van harte welkom in de aula en op de begraafplaats Rijnhof in Woerden. Om 19.00 uur start de bijeenkomst. Tijdens de herdenking is er volop kaarslicht, wordt er muziek gespeeld en zullen een aantal mensen spreken. Ook zullen de namen van alle overleden kinderen genoemd worden en bieden we de mogelijkheid om een foto op te hangen.

Voor het doorgeven van de namen en meer informatie kunt u mailen naar wereldlichtjesdagwoerden@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden