Foto: indebuurt Woerden

De favorieten van Demi: 'De oude Hema-locatie is een jeugdsentiment'

Kirsten Bliekendaal

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekjes. Deze week deelt Demi haar vijf hotspots in Woerden.

Woerden - Gelukkig voor Demi van Maassen (19) uit Woerden woont ze haast naast de manege van de Wiericke Ruiters. Ze heeft een eigen paard, Mossey Joe, en het dier verzorgt ze er elke dag. Is ze niet in de manege, dan is ze waarschijnlijk bij de plas of drinkt ze een borrel in de binnenstad. "De afwisseling maakt het zo fijn in Woerden, wil je drukte dan kun je die opzoeken. Wil je juist rust, dan ga je lekker het park in of naar de plas."

"Pure ontspanning is paardrijden voor mij. Of alleen al het bezig zijn met het verzorgen van Mossey Joe. Ik heb mijn paard nu zeven jaar en ik heb echt een band met hem opgebouwd. Hij staat bij de Wiericke Ruiters. Daar ben ik dus ook elke dag om hem te verzorgen of uit te mesten bijvoorbeeld. Het mooie aan paarden is dat ze de mens spiegelen. Als ik chagrijnig ben dan hoef ik echt niet te gaan rijden, dat voelt hij."

"Volgens mij noemen veel Woerdenaren de plas als hun favoriete plek. Maar het is er ook gewoon erg fijn. Als ik vrij ben dan doe ik een rondje plas met de hond. Dan eindig ik bij het hondenstrandje waar hij lekker los kan gaan. Soms gaan we ook naar het Molenvlietpark of het Brediusbos. Je hebt genoeg plekken waar je rustig met de hond kunt lopen."

"Als ik een borrel drink dan ga ik naar café de Pompier. Er hangt een leuke ongedwongen sfeer. Als er markt is op woensdag dan nemen mensen bijvoorbeeld wat van de markt mee om op te eten bij hun drankje. Het café geeft een soort thuis gevoel. Of dat komt omdat ik er ook werk? Niet per se, het is gewoon een van de fijnere plekken. Net als Breuren, dat zit ertegenover."

"De locatie van Breuren is echt top, maar ik ga er eigenlijk altijd heen voor de stadshap. Lekker en gemakkelijk. Ik hoop elke week dat ze iets Italiaans hebben, dat is mijn favoriete keuken. De pasta carbonara is erg lekker. Maar heb ik geen zin in pasta, dan hebben ze genoeg andere dingen op de kaart. Dat is het fijne, er is altijd wel iets lekkers."

Voormalige Hema-locatie

"Nu is de Hema verhuisd naar het plein, maar vroeger ging ik altijd met mijn vader naar de Hema op de oude locatie om er een rookworst te halen. Dat is echt jeugdsentiment. Ik moet er altijd aan denken als ik langs de oude locatie loop. Een fijne herinnering aan die plek. Maar de nieuwe locatie is toch ook wel ideaal. Niet dat ik nu nog rookworsten haal, maar ik sta altijd op het laatste moment op en dan is het toch fijn dat de Hema vlakbij mijn werk zit. Kan ik snel even een croissantje of chocoladebroodje halen."

Lees ook:

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekj... De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekj... De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekj... De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekj...

De favorieten van Dick: 'De rijke historie maakt Woerden zo interessant'

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekje...

Dit artikel komt van indebuurt.nl/woerden. Meer inspirerende verhalen over Woerden lezen? Ga dan naar de site.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden