Foto: indebuurt Woerden

Ondernemer Denise raakte geblesseerd en gooit het nu over een hele andere boeg

Jurgen Rupschus

Woerden - In Woerden hebben we topondernemers die overal wel een oplossing voor vinden. Een van die ondernemers is Denise Lehmann. Zij is een gediplomeerd masseuse en helpt mensen met medische klachten. Eerder dit jaar ging er iets mis bij een operatie waardoor ze nu haar werk niet meer kan doen. Maar als snel bedacht ze iets anders wat ze met veel plezier doet: het organiseren van kinder- en slaapfeestjes.

Denise had in maart getekend voor het huren van een verdieping in een pand aan de Ampèreweg in Woerden. Daar vestigde ze zich met haar massagepraktijk, en ze wilde de andere ruimtes verhuren aan andere ondernemers. "Dat ik zo'n hele verdieping huurde, zorgde voor verbaasde reacties in mijn omgeving. Want hoe zou ik alle ruimtes ooit bezet krijgen? Nou, binnen een paar maanden had ik alles verhuurd. Super toch?"

Maar een onderzoek gooide roet in het eten voor haar eigen bedrijf. Voor een hartonderzoek moest ze in juli van dit jaar naar het ziekenhuis. "Met een draadje via mijn pols wilden de artsen het onderzoek doen. Maar het draadje bleef hangen, het zat niet goed. Met een drukverband werd ik naar huis gestuurd, maar al snel werd mijn arm dik en pijnlijk. Na een echo zag de arts dat het foute boel was. Mijn hele slagader in mijn arm zat dicht", vertelt Denise.

'Ik kon eerst niet eens meer in een pan roeren'

"Mijn arm heeft een tekort aan zuurstof, onder koude omstandigheden ziet het helemaal wit. Honderd procent genezen doe ik niet meer. De tijd zal leren hoe het gaat. Ik kon eerst niet eens meer in een pan roeren, gelukkig gaat het nu wel wat beter."

Door de blessure kon Denise haar werk niet meer doen en moest ze 2,5 maand aan afspraken afzeggen. "Ik heb deze mensen heel lang van hun pijn af geholpen en opeens kon ik dat niet meer. Dat was heel vervelend voor ze en het deed mij ook veel pijn. Want ik was volgeboekt en omdat ik niets meer kon doen moest ik iedereen afbellen. Voor al mijn cliënten was er gelukkig snel een vervanger die ze kon helpen."

Zo kwam Denise thuis te zitten, maar niet voor lang. "Ik ben geen stilzitter. Natuurlijk, ik heb mijn dip wel gehad, maar ik moest weer verder. Een cliënt van mij begon ooit eens over kinderfeestjes en dat zette mij aan het denken. Ik heb hier de ruimte om bijvoorbeeld sleepoverfeestjes te geven. Dat is ideaal, want dan zitten ouders thuis niet met al dat gegil. Maar om met het idee aan de slag te gaan had ik eerst helemaal geen tijd, en nu wel!"

Eerste sleepover-feestje

Een paar weken geleden was het zover: Denise had haar eerste sleepover-feestje georganiseerd. "Het thema was paarden, de kinderen kregen een voetenbad en er werd kinderchampagne gedronken. De ruimte hadden wel heel mooi aangekleed, het was een groot feest. Om 03.00 uur was het stil en om 08.30 stond het ontbijt klaar. De ouders kunnen kiezen om erbij te blijven en anders blijf ik met nog iemand erbij."

Denise: "Zo heb ik nog veel meer ideeën. We gaan hier bijvoorbeeld bingo-avonden en workshops organiseren en onlangs hadden we een Halloweenfeest. Ik kan mijn werk dan niet honderd procent meer doen, maar ik bedenk elke dag nieuwe ideeën om mee aan de slag te gaan. Haal uit het leven wat je kunt, je moet er iets moois van maken."

Lees ook:

Op de streekmarkt en ook tijdens de Koeiemart heb je ongetwijfeld al eens die onwijs grote konijnen ... In Woerden hebben we hele toffe ondernemers. Bijvoorbeeld Pim, die afgelopen week met pensioen is ge... In de Woerdense binnenstad is het groot feest bij Electro World de Groot. Het Woerdense familiebedri...

Aangeboden door:

Electro World de Groot Woerden

Maak kans op het complete Woerdense kwartetspel (inclusief uitbreiding)

Ben jij een Woerdenaar én een spelletjesfanaat? Dan hebben we iets heel leuks voor jou! Wij mogen na...

Dit artikel komt van indebuurt.nl/woerden. Meer inspirerende verhalen over Woerden lezen? Ga dan naar de site.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden