Foto: Van links naar rechts: Richard, Gerzon en Eddie

Eddie laat Woerden weer feesten zoals vroeger: 'Over die feestjes wordt nu nog gepraat'

Kirsten Bliekendaal

Woerden - Of het nu een lege parkeergarage of het oude Babylon was, waar PartyTimeproductions kwam was het feest. De feesten zijn er niet meer, maar omdat het allemaal zo leuk was komt er wel een reünie. Want ook organisator Eddie Kleeman verlangt stiekem een beetje terug naar die tijd. Op 9 november is er een reünie in Babylon.

Hiphop en house, daar gingen de Woerdenaren op los. "Het was altijd druk op onze feesten in Babylon, de Milandhof of de Schulenburg," Zegt Eddie van PartyTimeproductions. Het is het bedrijf waar hij met vriend en DJ Richard van Overbeek menig legendarisch feestje op de Woerdense kaart zette. Nu doen ze dat niet meer, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Dus is er op 9 november het feestje Let's meet again , waar de fanbase van toen weer een dansje terug in de tijd kan doen. "We begonnen eind jaren 80 met het organiseren van feestjes. In die tijd was hiphop en house de nieuwste importmuziek. Het aanbod op dat vlak was nog klein, maar we trokken volle zalen." De fanschare van toen is inmiddels de veertig gepasseerd", lacht Eddie.

Het liefst organiseert hij weer feestjes zoals toen, maar de huidige markt houdt hem tegen. "In opdracht doe ik nog wel eens iets, maar op eigen initiatief durf ik dat niet aan, de markt lijkt hier verzadigd." Hij refereert naar de Oud en Nieuwfeesten. "Tot drie jaar geleden was dat nog in Woerden, maar de bezoekersaantallen liepen enorm terug."

'Waar mensen echt nu nog over praten was het Oud en Nieuwfeest van 1994'

Met Party Time stond Eddie aan de wieg van de grotere evenementen in Woerden. "We hadden drie grote feesten per jaar, dan stonden er zo een 500 tot 900 jongeren te springen." Feestjes waar menig Woerdenaar nog mooie herinneringen aan heeft. "Waar mensen echt nu nog over praten was het Oud en Nieuwfeest van '94. Toen mochten we in de lege parkeergarage onder het stadhuis een feest geven." De vierhonderd kaarten waren snel uitverkocht.

"Dus deden we er 150 extra in de verkoop op de dag van het feest zelf, wij gingen nog met flyers de straat op. Facebook had je niet hè. Werd ik die ochtend opgepiept, ja mobieltjes hadden we ook nog niet, dat ik heel snel moest komen naar de platenzaak waar de kaarten werden verkocht. Stond er een rij van hier tot Tokio. Dat was legendarisch."

Als hij even de risico's wegdenkt dan hoopt hij ooit nog een mooi feest in Woerden neer te kunnen zetten. Want het blijft kriebelen bij de nu cateraar. "Het organiseren vind ik leuk, het eindresultaat, mensen te zien genieten, uit hun dak zien gaan op 'jouw' productie. Ik droom nog van een evenement waarin food een hoofdrol speelt, zoals de Parade maar dan anders. Dan zie ik bloemen van suikerspinnen een Chinees aan de slag met 20 wokpannen, razendsnelle bereidingen, theatraal, spektakel."

Reünie

Eerst maar de reünie op zaterdag 9 november. "Het wordt een gezellig feest met de DJ's (Gerzon en Richard) van weleer, we hebben er zin in!" Kaarten kosten 12,50 euro. Check hun Facebookpagina voor het bestellen van de kaarten.

Lees ook:

Schep jij je bordje het liefst vol met paëlla en tapas, of ga je toch eerder voor sushi? Bij FoodExp...

Aangeboden door:

Foodhall FoodExplore Utrecht Velen van jullie zijn vast al aan het aftellen naar de intocht van Sinterklaas in Woerden. Op zaterd... Ben jij een Woerdenaar én een spelletjesfanaat? Dan hebben we iets heel leuks voor jou! Wij mogen na... In de Woerdense binnenstad is het groot feest bij Electro World de Groot. Het Woerdense familiebedri...

Aangeboden door:

Electro World de Groot Woerden Als Woerdenaren mogen we heel trots zijn op het feit dat onze stad en inwoners geregeld op tv komen....

Junior van El Rey: 'Juridisch gezien ben ik een halve Venezolaan'

We hebben in Woerden superleuke ondernemers. Dit keer zijn we op bezoek bij Junior Brandenburg van r...

Dit artikel komt van indebuurt.nl/woerden. Meer inspirerende verhalen over Woerden lezen? Ga dan naar de site.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden