Veni Vidi Feessie

Veni Vidi Feessie

De dag het dichtste in de buurt van de 11e van de 11e, het carnavaleske zottengetal, wordt alweer enkele jaren de nieuwe Prins bekend gemaakt. Zo ook bij carnavalsvereniging De Kwakbollen. De Kwakbollen hebben het carnavalsseizoen geopend op de zaterdag vlakbij die mooie, carnavaleske datum 11-11, met de bekendmaking van Prins Dagobert XLV.

Harmelen - Zaterdag 9 november was het eindelijk zover. Deze avond draaide om de ludieke bekendmaking van Prins Dagobert de 45e. Even voor 23:11 kwam de Raad van Elf op, allen met een masker voor. Op de maskers stond een belangrijk persoon uit de geschiedenis. O.a. Gandhi, President Roosevelt en Napoleon passeerden de revue. Uiteindelijk bleek het Raadslid met Dagobert Duck de vader te zijn van de nieuwe Prins. Arno Tummers is geïnstalleerd als Prins Dagobert XLV van carnavalsvereniging De Kwakbollen. Samen met zijn Prinses Inge en hun kinderen, Hofdame Meike en Hofschenker Timon zal de kersverse Prins voorop gaan in de Harmelense polonaises.

De eerste daad van de nieuwe Prins was het installeren van een nieuw Raad van Elf lid. Berry van der Lit is zeer vereerd Raadslid te mogen zijn. Vervolgens was het tijd om voor alle aanwezigen de Prinselijke Proclamatie voor te lezen en werd het motto van de Prins bekend; 'Veni Vidi Feessie'. Een verwijzing naar de legendarische uitspraak van Julius Ceasar. Het mag duidelijk zijn, de nieuwe Prins heeft als docent veel met Geschiedenis .

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden