Foto: Foto:

Verrijking?

Ok, ik geef het alvast toe, inzake het onderwerp van deze week ben ik per definitie verdacht. Immers een beetje moeilijke vragen stellen over toekomstige horeca ontwikkelingen kan makkelijk uitgelegd worden als eigenbelang. Maar laat dat nu niet spelen op het gebied waarvan u mij zou verdenken.

Nee, het eigenbelang zit hem er in dat ik graag in een gemeente wil wonen en ondernemen waar nuttige vragen gesteld worden en de tijd genomen wordt om na te denken voordat we hersenloos een polonaise gaan lopen. Dat kunnen we immers beter overlaten aan de Kwakbollen die dit, als ware professionals, gelukkig beperken tot de elfde van de elfde en carnaval.

Die ongestelde moeilijke vraag is: Wat hebben we eigenlijk aan een Van der Valk naast de A12?

De afgelopen jaren hebben we veel tijd en energie gestoken in de toekomst en promotie van de stad. O.a. met lokale samenwerkingsverbanden op het gebied van recreatie, congressen, bruiloften maar ook met investeringen in de verbinding tussen stad en Groene Hart. Nuttige initiatieven om gezamenlijke de uitdagingen van de toekomst het hoofd te bieden.

Vreemd is het dan dat we na zoveel tijd, energie en geld, kritiekloos staan te juichen voor een uitzichtverpestende blokkendoos met toekan op flinke afstand van de stad. Maar Junior, dat trekt toch meer toeristen hoor ik u denken. Laat ik u uit die voorgespiegelde polonaise-droom helpen.
Een van der Valk trekt geen echte toeristen. Het is een passeerstation voor semi-zakelijke overnachtingen en niet voor mensen die even een lekker Woerdens stedentripje gaan maken. Let wel, ik heb groot respect voor het nieuwe hotelconcept, want ze zijn ijzersterk. Maar daar zit hem juist een deel van de valkuil. Want wat doet zo'n Vogeldoos aan de snelweg dan wel?

Ze gaan de lokale krappe horeca arbeidsmarkt nog verder onder druk zetten. En ze leggen een grote claim op zakelijke lunches voor bedrijven aan de zuidoost kant van Woerden, dus hordes forensen die nimmer meer het centrum zullen bezoeken. Want dichtbij en makkelijk veel (gratis) parkeerruimte. En ze gaan de markt voor feesten, partijen, presentaties en (diner)bijeenkomsten uit het lood trekken, want alle ruimte, het parkeervoordeel en een goed gevulde oorlogskas. Laten we ons niet vergissen, Van der Valk komt niet om Woerden te verrijken. Na al onze investeringen in de stad komen ze om de A12 en Woerden leeg te trekken en zichzelf te verrijken.

Junior Brandenburg

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden