Punten voor ZPC

Woerden - In de wedstrijd tegen De Ham opende Esther van Leijsen voor ZPC Woerden de score. Nadat er over en weer gescoord werd, liepen de Woerdense waterpolosters met treffers van Jorienke Krieger, Anouk van Schaik en Birgit van Dijken in de tweede periode uit naar 5-2. De derde periode werd met een 9-3 tussenstand afgesloten. Met drie tegentreffers in de laatste periode eindigde de wedstrijd in 9-6 voor ZPC.

Het herenteam van ZPC won van de Duinkikkers. In de eerste periode pakten de Duinkikkers al snel de voorsprong. Woerden schrok wakker van deze snelle achterstand en wist zich door overtuigend spel nog in de eerste periode te herpakken en de wedstrijd weer gelijk te trekken en dus gingen de teams met 2-2 de tweede periode in. Na een periode zonder doelpunten werd de een na laatste periode snel geopend door een mooie actie vanuit Pels. Een goed opgezette aanval vanuit Woerden werd door Pels met een nog mooiere actie op de midvoor bezegeld met een doelpunt en dus de voorsprong.

Twee minuten voor het einde weten de Duinkikkers de gelijkmaker te scoren en is alle spanning weer terug in de wedstrijd. Met nog maar 30 seconde op de klok gaat Woerden nog één laatste keer in de aanval. De bal gaat naar de midvoor waar Ties Koster in de laatste secondes van de wedstrijd met een waanzinnige backhand de bal strak tussen de palen legt. Eindstand 4-3.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden