Foto:

KINDERLOGICA!

Jeetje, ik wil eigenlijk zo veel in deze column kwijt dat gaat nooit lukken. Wat een mooie tijd en ik wil als eerste deze heerlijke quote (met permissie) zo graag met jullie delen.

Marijke van Dijk uit Linschoten deelde dit verhaal over haar zoontje op Facebook:

Sef snapt hè-le-maal hoe het zit!

Mama, kindjes uit mijn klas zeggen dat sinterklaas een toneelstuk is, dat papa's & mama's de schoen vullen..

Oh Sef, en hoe denk jij daarover?

Nou mama, ik denk gewoon dat die kindjes heel stout zijn geweest, Sint niets voor hun heeft meegenomen, die papa & mama dat zielig vinden, dus zelf maar iets in de schoen doen! :-)

Kinderlogica is toch geweldig!
Maar nu iets totaal anders. Dit gaat zelfs voorbij aan kinderlogica want dat is nog wel te begrijpen. Dit niet. En ja, ik heb hier een mening over.Ik zag deze week een wethouder uit Woerden een vrouwelijk gemeenteraadslid een duw geven! Ja, dat was jij Arthur Bolderdijk!
Ga je schamen, wat er ook is voorgevallen. Hou je handen thuis. Daarmee kan ik u zeggen dat u dit zichzelf heeft aangedaan. Echt hier voor u een meer dan een oud-Hollandse welgemeende foei! Excuses op wat voor manier gaan u geen goed doen. Ik kan u, samen met vele Woerdenaren, niet meer serieus nemen. Het spijt mij. U bent de zwakste schakel, tot ziens! Voor u zout en de roe!
We zoeken dus binnenkort een nieuwe wethouder in Woerden? Maar dat is voor ons niet zo nieuw. We zijn op dit gebied ervaringsdeskundigen geworden.
Als iemand zich geroepen voelt? Lijst snor is binnenkort op zoek. Sorry meneer van der Does, dit was een klein grapje. Maar u als ons oud agent weet dat dit gewoon te ver gaat. Oke en doorrrr

Chapeau voor de kerstverlichting in het stadshart van Woerden! Hulde, props en dikke kudos. Eindelijk zijn jullie op tijd, maar gaat het dit jaar iets eerder weg dan februari volgend jaar? Want kerst valt in december ;-)

Over kerst gesproken: ik als echt kerstkind dacht vroeger dat iedereen zo blij was dat ik jarig was, dat ze hun huis ging versieren. Bomen werden opgetogen en lichtjes brandden voor mij! Tja Hey Kinderlogica.... totdat mijn moeder vertelde dat dat voor kindje Jezus was. En ik snapte het concept Jezus toen nog niet zo goed, dat kwam pas later. En dat geloven kwam dus daarna... Maar die kerstbomen waren allemaal voor mij.

Die lieve goede Sint.

Dat geloven is allemaal wat.... vertrouwen hebben daar komt het op neer. Vertrouwen in dat het goed komt. Ik vertrouw daarop. Net zoals Sinterklaas voor mij bestaat geloof ik in het spel. Maar zeker in Sinterklaas. En hoe de uitvoering in de toekomst zal zijn? De toekomst zal het brengen. Sinterklaas is Sinterklaas en met wie hij ook komt, daar komt hij mee. Die lieve goede Sint. Als hij maar wel cadeautjes meeneemt!

Uhm lieve Mam wil jij aan Bram vragen of hij kan regelen dat Sinterklaas wellicht een boterletter komt brengen?
Ik heb en blijf vertrouwen houden dat het goed komt. Dat is mijn kinderlogica.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden