Het debatteam van het Kalsbeek College is doorgedrongen tot de finale van het NK Debatteren voor Scholieren.
Het debatteam van het Kalsbeek College is doorgedrongen tot de finale van het NK Debatteren voor Scholieren. (Foto: Kalsbeek College)

Naar het NK Debatteren

Het debatteam van het Kalsbeek College heeft een finaleplek behaald bij het NK Debatteren voor Scholieren.

Woerden - De bovenbouwleerlingen debatteerden vrijdag over thema’s als stemrecht, religieuze feestdagen en gender van wereldleiders. Het Kalsbeek-team eindigde tijdens deze eerste voorronde van het NK, dat gehouden werd op Gymnasium Camphusianum in Gorinchem, in de top tien, waardoor de Woerdense leerlingen zich wisten te plaatsen voor de finale. Een knappe prestatie, aangezien er meer dan dertig scholen uit het hele land aan deze voorronde mee deden.

Kalsbeek-leerlingen Bente Rodenburg, Emma Verbeet, Sophie Breen, Micha Stolk en Anouk van Jaarsveld bereiden zich de komende weken voor op de finale op 18 januari 2020 op de Radboud Universiteit in Nijmegen. De winnaar mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen noemen. Ook worden er prijzen uitgedeeld voor beste individuele spreker en beste nieuwkomer op het toernooi.

In Gorinchem werd ook het Troublespeechtoernooi gehouden. Dit is een competitie waarbij individuele sprekers zich met een overtuigende speech uit een zeer lastige situatie moeten zien te redden. Kalsbeek-leerling Lente Hollemans wist de jury te overtuigen met haar strategie, retorische middelen en presentatie en won dit toernooi in Gorinchem. Een geweldige prestatie! Ook zij mag in januari door naar de finale van het NK om daar te strijden tegen de winnaars van de andere voorrondes.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden