Op social media barsten discussies los over welke kaarten bij welke winkeliers te vinden zijn en op marktplaats ontstaan 'handeltjes' in het kwartet.
Op social media barsten discussies los over welke kaarten bij welke winkeliers te vinden zijn en op marktplaats ontstaan 'handeltjes' in het kwartet. (Foto: )

In de ban van Woerdens Kwartet

Woerden is in de ban van Het Woerdens Kwartet. In het kwartet, uitgegeven door BIZ Vereniging Stadshart Woerden en Open Monumentendag Woerden zijn monumenten en leuke wetenswaardigheden opgenomen.

Woerden - Ook uit allerlei andere delen van Nederland én de rest van de wereld komen geluiden, die erop duiden dat Het Woerdens Kwartet een hot item is. Fanatieke kwartet-spaarders uit alle uithoeken van Nederland willen het kwartet opnemen in hun verzameling en Woerdenaren die zijn geëmigreerd naar Australië, Ibiza, Spanje, Italië en Duitsland hebben contact opgenomen met het Stadshart om te informeren, hoe je het unieke kwartet kunt vergaren. Het kwartet is vooralsnog alléén bij elkaar te sparen bij de deelnemende winkeliers van Stadshart Woerden. Vrijdag 29 november wordt er in Café Restaurant de Reehorst een ruilavond georganiseerd. Ook wordt er op die vrijdagavond de allereerste Kwartet Competitie van Nederland gehouden. Twintig kwartetspelers zullen deze avond tegen elkaar strijden om de felbegeerde titel WK Kampioen (Woerdense Kwartet Kampioen).

Tot vrijdagavond kun je kwartetkaarten ruilen bij de zogenaamde Ruilstations. Deze hangen bij slagerij van Kesteren, Drogisterij Stouthart en Café Restaurant de Reehorst. Vrijdagavond 29 november vanaf 18:00 uur kun je kwartetkaarten ruilen bij café restaurant de Reehorst.

Vrijdagavond 29 november vindt de eerste kwartet competitie van Nederland is: De Woerdense Kwartet Competitie, ofwel de WK Competitie. Het strijdtoneel is de huiskamer van Woerden: Café Restaurant de Reehorst. 20 kwartetters zullen strijden om de felbegeerde titel. WK Kampioen. Daarnaast mag de winnaar als eerste de unieke Woerdens Kwartet bewaarbox in ontvangst nemen. De rest van Woerden zal moeten wachten, tot de Winterfair Woerden. Dan zullen de bewaarboxen verkocht worden.

De WK competitie start om 18:30. Er worden twee kwartetrondes gespeeld met daarna een zinderende finale. Om 20:30 wordt de winnaar bekend gemaakt. De WK Competitie is voor kwartetliefhebbers van alle leeftijden. Deelnemen is gratis. De eerste 20 mensen die zich opgeven plaatsen zich automatisch voor deze competitie.

Kwartetliefhebbers kunnen zich opgeven door een mailtje te sturen naar info@stadshartwoerden.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden