De rolstoelhockeyers verzamelden zich nog eens bij elkaar. FOTO: Erik van Langen
De rolstoelhockeyers verzamelden zich nog eens bij elkaar. FOTO: Erik van Langen (Foto: Erik van Langen)

Rolstoelhockey met Bredius Rollers: ,,Stappen soms zo uit hun rolstoel"

In Sporthal Snellerpoort werd afgelopen weekend een rolstoelhockeytoernooi voor jeugdspelers gehouden. Een middag die tot stand kwam toen organisatoren Bert van den Bogaard en Peter Busscher elkaar tijdens een onderlinge wedstrijd tegen het lijf liepen.

Door Nik Mandemakers

Woerden - Bij de Bredius Rollers lag de gemiddelde leeftijd een stuk lager dan bij het team van Busscher. Tegelijkertijd wilden de twee een dag organiseren waarop jonge beoefenaars van de sport sociale contacten konden opdoen. ,,Niet overal beoefenen jeugdleden de sport en dus hadden we het idee om voor de jeugd een toernooi te organiseren. Uiteindelijk was het een mooie sportdag waarbij zo'n twaalf spelers meer meededen dan de vorige keer", vertelde Van den Boogaard.

Intensieve training

In de ochtenduren kregen de spelers een intensieve training voorgeschoteld, waarna in de middag een onderling toernooi werd gespeeld. ,,Daarbij kregen ze verschillende trainingsoefeningen voorgelegd, waarbij ook lekker veel op doel werd geschoten. Dat gebeurde bij de verenigingen toch anders. We laten zien wat er nog meer mogelijk is. In de middag hebben we dan leuke, onderlinge teams gemaakt waarbij ook rekening is gehouden met het onderlinge niveauverschillen."

Geen beperkingen

Anders dan bij bijvoorbeeld het rolstoelbasketbal, zitten er bij het rolstoelhockey geen restricties verbonden aan deelname. ,,Je hoeft bijvoorbeeld niet per se gebonden te zijn aan een rolstoel. Als je wel eens een wedstrijd ziet, dan kan het zo zijn dat ze na afloop uit hun rolstoel stappen. Met een spasme of een spierziekte komt dat nog wel eens voor. Soms zie je ook wel eens dat iemand op voetbal zat en daar als een buitenbeentje werd gezien. Die kwam dan met onze sport in aanraking en bleef gelijk hangen. Het is ook gewoon een leuke sport om te doen."

Op de dag zelf werd door de gemeente Woerden een steentje bijgedragen door de lunch van Brownies en Downies te financieren. Het zorgde ervoor dat de dag op en top georganiseerd was. Naast de verzorgde lunch was er namelijk de mogelijkheid om verschillende stukken fruit te eten en met twee consumptiebonnen wat te drinken te halen. ,,Het was een geslaagde dag."

Meedoen

Komende zaterdag wordt weer getraind in Gymzaal Essenlaan. Meedoen kan, maar het wordt wel op prijs gesteld wanneer geïnteresseerden dit vooraf laten weten. ,,Dan kunnen we bijvoorbeeld een sportstoel klaarzetten en diegene daarin te zetten. Meedoen is toch altijd leuker dan kijken", toonde Van den Bogaard zich enthousiast. ,,Van 11:00 tot 12:30 wordt dan getraind. Het zou leuk zijn wanneer meer mensen van ons bestaan af weten. De eerstvolgende vereniging zit namelijk pas in Zoetermeer, Utrecht of Haarlem."

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Bert van den Bogaard op het volgende telefoonnumer: 06 31027637

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden