Romeo en Julia op het Kalsbeek


Havo-leerlingen van het Kalsbeek College maakten vorige week de theatervoorstelling Romeo en Julia. Foto: Lieke van den Pol
Havo-leerlingen van het Kalsbeek College maakten vorige week de theatervoorstelling Romeo en Julia. Foto: Lieke van den Pol (Foto: Lieke van den Pol)

Romeo en Julia op het Kalsbeek

Het Kalsbeek College stond vorige week in het teken van Shakespeare’s Romeo en Julia. Leerlingen uit 4 havo maakten het hele proces van theater maken mee, met als hoogtepunt de theatervoorstelling voor een bomvolle aula.

Woerden - Tijdens de projectweek kwamen de havo-leerlingen van het Kalsbeek College er achter wat er allemaal komt kijken bij een theaterproductie, zoals acteren, regisseren, decor, kostuum, grime, productie, techniek en souffleur. Elke 4 havo-klas kreeg de verantwoordelijkheid voor een deel van het toneelstuk. Alle delen achter elkaar vormden het complete stuk dat voor familie en vrienden werd opgevoerd.

Tijdens een workshop van The Dutch Factory werd het klassieke repertoire van Shakespeare bestudeerd. De leerlingen gingen zelf aan de slag met de originele teksten en hebben die vertaald naar modern Engels met behoud van het jambische ritme. De leerlingen volgden tijdens de projectweek ook een workshop grime van gastdocent Michelle de Moor. Met die ervaring konden de leerlingen elkaar grimeren voor hun eigen voorstelling.
Docent Claudia van Putten: “Het is fantastisch om te zien hoe aan het eind van de projectweek alles bij elkaar komt."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden