Foto:

De Woerdensche column door Mirte Damen: POPPODIUM KLOOSTER!

Sinterklaas is bijna voorbij, we gaan aftellen naar Kerst en 2020! De jaarlijkse lijstjes komen eraan en dat begon afgelopen zondag met radio 2 in Woerden. De aftrap van de stemweek voor de top 2000.

Dit omdat ze in de meest gemiddelde stad van Nederland wilde beginnen.

Nu denk ik dat wij verre van gemiddeld zijn en veel meer te bieden hebben en zeker op het vlak van de muziek. Maar het kan natuurlijk altijd beter. Stel je voor dat je je favoriete artiest gewoon in Woerden kan gaan zien bij een concert! Hoe mooi zou dat zijn. Nou sinds dit jaar kan dat dus en zijn ze klein begonnen.

Afgelopen zaterdag was ik bij Poppodium Het Klooster. En wat was het geweldig!! Dit jaar niet alleen een theater maar ook een poppodium op verschillende avonden. Wat een aanwinst! Hulde voor Mark van Leeuwen, de drijvende kracht achter deze avonden. Hij had als programmeur een mooie avond neergezet. Met Ruben Annink van de beste zangers van Nederland, Dave Budha en Rob Dekay en die laatste gaat u steeds meer kennen, hij zit vanaf januari in Wie is de Mol!?

Juist dit soort avonden daar mogen er meer van zijn, geweldig! Op 8 februari heeft Mark het voor elkaar om Tim Knol & Blue Grass Boogiemen te laten komen voor een groot concert.

Woerden is niet meer gemiddeld en wij zijn zeker niet standaard.

Maar wel bijzonder is dat veel mensen niet wisten dat dit er was zaterdag. Dat vind ik bijzonder. In de tijd dat je de hele dag online bent wil je toch juist even iets echts! Dus weet dat er maar 250 kaarten zijn voor Tim Knol samen met zijn kornuiten. En juist die kornuiten zijn meer dan geweldig, beter gezegd briljant. The Blue Grass Boogiemen is een band die u gezien moet hebben, over echt gesproken, over bluegrass gesproken met meerdere stemmen tegelijk, over puur en schoonheid gesproken. Zij hebben mij al diverse malen diep geraakt met hun waanzinnige spel.

Hoe mooi zou het zijn dat theater Het Klooster een grotere bestemming krijgt en nog meer kan gaan betekenen voor Woerden, dus vanuit mij een keiharde ja! Meer poppodium in Het Klooster! Ik heb zelf in de afgelopen jaren bijna alle poppodia van Nederland gezien en in gespeeld. Alles klopte zaterdag. Grote hulde voor de techniek en het licht van Purple Haze, voor de organisatie en voor Het Klooster!

Laat 2020 een jaar worden met meer muziek. Gelukkig was dat al in 2019 het geval en zorgt het intieme Rie Theater daar ook voor. Maar een zaal voor 250 man: nu kunnen de grotere bands komen. Stel je voor Typhoon, Direct, Chef Special of de Dijk? Mark van Leeuwen, jij bent 1 van de Woerdenaren die Woerden ver vanuit het gemiddelde weghaalt en dankjewel Klooster voor het tonen van ballen! Dan ga ik nu verder met de kerstballen.

Fijne pakjesavond Woerden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden