Op 2 december werd de Goededoelenboom aan de burgemeester overhandigd. Foto: Alex de Kuijper.
Op 2 december werd de Goededoelenboom aan de burgemeester overhandigd. Foto: Alex de Kuijper. (Foto: Alex de Kuijper)

Boom voor toekomst onze kinderen

Ieder jaar neemt Tafelronde 185 Woerden het initiatief om voor een (inter)nationaal en lokaal doel kerstbomen te verkopen. Onder het mom van "geven is het mooiste kerstcadeau" kiezen de heren ieder jaar twee goede doelen. Dit jaar staan kinderen centraal en steunen zij het Prinses Máxima Centrum en Landgoed Bredius.

Woerden - Van vrijdag 6 tot en met zondag 8 december worden er vanuit een grote tent tegenover winkelcentrum Snel en Polanen 500 kerstbomen verkocht. De heren vinden zelf dat het verkopen in de kou verbroedert. Het staat ook een beetje symbool voor het goede en harde werk dat door de goede doelen het hele jaar door wordt verzet.

"Het is mooi om te zien dat we ieder jaar met 10% groeien!" zegt Goededoelenboom-voorzitter Harm Nap. "Waar we begonnen met de verkoop vanuit een bouwkeet, zijn er nu alleen al 3 containers nodig voor de opslag van de verkoopvoorraad. We hebben een vaste klantenkring opgebouwd welke zich ieder jaar verder uitbreidt."

De goede doelen

Afgelopen jaar heeft een groep Woerdense vrijwilligers ideeën verzameld over de inrichting van een Natuurspeeltuin op Landgoed Bredius. Tafelaar en aankomend vader Florian Bos geeft aan: "Ik vind het belangrijk dat mijn kind later spelenderwijs contact kan maken met de natuur." Mede met de opbrengst van de verkoop van onze Goededoelenbomen, kunnen zij deze plannen waarmaken. Het is de bedoeling dat kinderen daar straks kunnen fantaseren, bouwen, rennen en klauteren, in een met natuurlijke materialen aangelegde speeltuin. Stichting Landgoed Bredius gaat er vanuit begin 2020 te kunnen starten met de aanleg van de Natuurspeeltuin, zodat de kinderen hier in de zomer van 2020 al van kunnen genieten.

Een Woerdense kinderarts bracht de heren op het idee om ook geld in te zamelen voor het Prinses Máxima Centrum. Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland kanker. Dit centrum heeft als missie: Ieder kind met kanker genezen met optimale kwaliteit van leven. Snoezelen valt onder belevingsgerichte manier van zorg verlenen en prikkelt de belangrijkste zintuigen. Door deze zintuigen selectief te prikkelen, kunnen de kinderen hun emoties en gevoelens uiten. Voor kinderen die niet uit bed kunnen komen is er een snoezelkar ontwikkelt. Voor een snoezelkar is ongeveer 6.500 euro nodig. Mede door de opbrengst van de Goededoelenboom verkoop moet een extra kar worden gefinancierd.

Opbrengst 2018

Vorig jaar is met de verkoop van 449 bomen bijna 9.000 euro opgehaald voor Freedom Through Education en Vluchtelingensteunpunt Groene Hart (VSGH). De verdeling was, op een paar bomen na, 50/50. De heren van Tafelronde 185 Woerden danken voor de steun en hopen iedereen ook dit jaar weer in de tent te verwelkomen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden