SCH '44 wint eerste periode

Het zat er al enige tijd in, maar nu is het ook daadwerkelijk zo ver. Via een 1-0 overwinning op Alphense Boys was SCH '44 voor de naaste concurrenten niet meer te achterhalen in de eerste periode. De Harmelenaren gaan fier aan kop in de vierde klasse, maar belangrijker nog is dat het gat met Alphense Boys is gegroeid tot elf punten.

Harmelen - Voorafgaand aan het duel met Alphense Boys verwachtte het elftal de nodige weerstand. Iets dat de ploeg ook kreeg. Door volwassen te voetballen kwamen de kansen vanzelf en in de tweede helft brak Lars van der Plank de ban en tekende de 1-0 aan. ,,Dit was voor ons een pittige wedstrijd, tegen een goede ploeg. Als team bleken wij verder te zijn. In de laatste fase van de wedstrijd zette Alphense Boys met opportunistisch spel nog wel op, maar wij speelden het toen ook niet goed uit", vertelde trainer Renato Dijksterhuis.

Met de nieuwe overwinning koerst het elftal op een kampioenschap af. De voorsprong van tien punten op nummer twee Zwammerdam is al enorm. Met Sportief en VV Linschoten als tegenstanders voor de winterstop ligt het in de lijn der verwachting dat de ploeg ook ongeslagen die winterstop bereikt.

Naar buiten toe blijft men bij SCH '44 bescheiden. Trainer Renato Dijksterhuis waakt niet voor niets voor gemakzucht en ongepaste arrogantie, maar duidelijk is wel dat ook hij er niet meer omheen kan draaien. Nog voor de kerst kampioen worden is mathematisch nu eenmaal onhaalbaar, maar geen enkele ploeg zal zich ook nog maar enige illusies maken over een eventueel kampioenschap. Die prijs is namelijk voor de Harmelenaren weggelegd.

Mooie voorsprong

,,Ik wil ook echt niet gaan roepen dat we al zo ongeveer kampioen zijn. Dat doe ik dus ook niet. Het is wel duidelijk dat wij een mooie voorsprong hebben opgebouwd. In acht dagen tijd versloegen wij twee concurrenten", doelde de oefenmeester op de overwinning van het afgelopen weekend en die van een week eerder tegen SV Zevenhoven. ,,Onderling zullen er ook echt nog wel punten worden verspeeld en wij moeten nu al vier wedstrijden verliezen om überhaupt ingehaald te kunnen worden", verwoordde Dijksterhuis het treffend. De voorsprong is nu eenmaal riant.

De oefenmeester was dus ook niet per se met een periodewinst bezig. ,,Het was ook helemaal niet arrogant bedoeld, maar toen ik gefeliciteerd werd met de periode dacht ik: 'oh ja, die hebben we ook nog'. Wanneer je bij de eerste vier eindigt neem je namelijk altijd wel een periode over, dus was ik veel meer bezig het verslaan van Alphense Boys", vertelde de oefenmeester.

Collectief

De kracht van het elftal lag de afgelopen weken in de basis bij het hechte collectief. Iets dat bij Alphense Boys een ander verhaal is. Daar toonde het elftal de afgelopen weken aan maar broos te zijn. Juist dat leverde ook zaterdagmiddag het grootste verschil op. ,,Wij lieten zien ook te kunnen knokken. De mouwen stroopten we op. De gelijkmaker kon voor hun ook nog wel vallen , maar wij waren wel beter en hadden de controle", vond Dijksterhuis de overwinning op zich verdiend.

Genieten

Doelstelling is voorlopig om alle wedstrijden tot aan de winterstop winnend af te sluiten. ,,Tegen Sportief en VV Linschoten moeten we scherp blijven en respect tonen. Wel moeten we het verschil gaan uitdrukken in doelpunten", bleef Dijksterhuis ambitieus. Toch werd de periodetitel zaterdagavond ook even gevierd. ,,Op de club hebben we nog wat gegeten. Ikzelf ben niet zo'n feestbeest, maar ik kan er dan met een colaatje in de hand wel van genieten."

Tekst: Nik Mandemakers

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden