Foto:

De Amerikaanse holocaust Masterclass in Indianen

Wie zijn de indianen van Amerika, en wat is hun geschiedenis? Op maandagavond 16 december komt Cameahwait Cameahwait, Indiaan van geboorte, het verhaal van zijn continent in de Maranathakerk.

Woerden - Cameahwaits vertelt over de mensen die al ver voor Columbus in Amerika woonden, hun cultuur en hun geschiedenis. De lezing begint om 20.00 uur en duurt na een korte pauze tot ongeveer 21.45 uur. De toegang is vrij. Er wordt wel een collecte gehouden voor de kosten.

Op deze avond laat Cameahwait ook een groot aantal beelden zien. Zo komt er meer helderheid over het verhaal dat velen van ons slechts heel fragmentarisch kennen. Waar in Europa de geschiedenis van beide Amerika's bijna uitsluitend verteld wordt vanuit het gezichtspunt van de 'ontdekkers', vertelt Cameahwait hetzelfde verhaal uit het gezichtspunt van de 'ontdekten'. Op zich is dat al een merkwaardige term. Hoe kan een mens zichzelf zien als 'ontdekte'? Door het verhaal van de oorspronkelijke bewoners van de Amerikaanse continenten nu nieuw en anders te horen krijgen we niet alleen een idee van de prachtige cultuur die er was voordat Columbus in 1492 Amerika ontdekte. We horen hoe het land werd bewoond door allerlei volkeren, elk met hun eigen cultuur, taal en leefwijze.

Kom luisteren naar dit boeiende verhaal dat je op het puntje van je stoel brengt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden