Foto:

Een winters sprookjesstad tijdens 5e editie Winterfair Woerden

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 december wordt het historisch centrum Woerden voor de vijfde keer omgetoverd in een winters sprookjesstad. Een sfeervolle kerstmarkt vult de straten van de binnenstad met een gevarieerd aanbod van originele kerstcadeaus en overheerlijke delicatessen.

Woerden - Leerlingen van het Minkema M3A en M3C pakken in de Rijnstraat uw aankopen feestelijk in. Kerstkoren zingen door het gehele centrum en in de tent aan de Westdam gezellige kerstliedjes. Opwarmen met chocomelk of glühwein kan in een van de knusse horecagelegenheden van Woerden.

De streekmarkt op het Kerkplein is er op zaterdag en, voor deze gelegenheid, ook op vrijdag. De markt staat vol fijne versproducten uit de regio en is uitgebreid met een kerststal, knuffelkonijnen, schapen, een ezel en een lama.

Magische momenten

Tijdens deze lustrum editie van Winterfair Woerden zijn er volop activiteiten. Vrijdagavond is de Magische Momenten Bingo. Om 20:00 uur op het plein aan de Westdam kan iedereen zijn geluk beproeven. De bingo kaarten worden aangeboden door Winter Fair Woerden.

Voor de jonge bezoekers is een (gratis) ritje in de kersttrein en de zweefmolen een feest! Kinderen kunnen samen met de Kerstman, de Sneeuwprinses en de IJskoningin op de foto. Bij Bakkerij van Maanen kunnen kinderen een broodje bakken op een echt vuur. Samen met BSO Kind&Co worden in de tent op het plein aan de Westdam prachtige kersthangers geknutseld. Op zaterdag kunnen kinderen zich hier laten schminken. In de Rijnstraat kan een uniek bewaarblik voor het Woerdens Kwartet worden gekocht. Hier is gelegenheid om kaarten te ruilen om zo het kwartet compleet te maken.

Rotary Santa Run

Op zaterdag 14 december wordt de kerstmarkt opgeschud door 500 rennende kerstmannen voor de Rotary Santa Run. Om 14:30 uur klinkt het startschot, om 16:00 uur zal de laatste kerstman over de finish komen. De kerstmannen rennen voor een aantal goede doelen, voor aanmelden en meer informatie kunt u terecht op de website www.rotarysantarun.nl.

De IJsbaan op het Kerkplein bestaat 10 jaar! Er zijn volop activiteiten. Kijk op www.ijsbaanwoerden.nl.

Praktische Informatie

De Winterfair Woerden is vrijdag 13 december te bezoeken van 15:00 uur tot 21:00 uur. Op zaterdag 14 december is de markt op van 10:00 uur tot 16:00 uur. www.winterfairwoerden.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden