Fietsverlichtingscontrole: "Ik val op in Harmelen"

Wintertijd, de dagen zijn korter. De donkere dagen zorgen ervoor dat je fietsers slecht ziet en dat is uiteraard gevaarlijk. Veilig Verkeer Nederland afd. Harmelen roept iedereen op om te zien of de verlichting in orde is.

Harmelen - Belangrijk is dat de fietsverlichting werkt én dat die wordt aangezet. Naast verlichting zijn reflectors op de fiets en reflecterende kleding ook van groot belang.

Opvallen in het donker, daar gaat het om!

Eerdaags zal weer een fietsverlichtingscontrole gehouden worden op de uitvalswegen van Harmelen. De controle wordt georganiseerd door VVN afd. Harmelen en wordt onder leiding van de wijkagenten van politie uitgevoerd. De actie is gericht op de eigen veiligheid van de fietsers en uiteraard ook op die van de andere weggebruikers.

Ik val op

Het motto is: "Ik val op in Harmelen". Op die manier kan iedereen zonder ongelukken op school, op het werk en op de sportclub komen en ook daarna weer veilig naar huis gaan.

Er wordt op geattendeerd dat indien de verlichting niet in orde is er door de politie een bekeuring kan/zal worden uitgeschreven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden