De leerlingen van het Minkema College zamelen op de goeden doelendag een mooi bedrag in voor JOAC Woerden
De leerlingen van het Minkema College zamelen op de goeden doelendag een mooi bedrag in voor JOAC Woerden (Foto: )

Leerlingen zamelen 18.336 euro in voor stichting JOAC

De derde editie van de goede doelendag en het Mink-huis van het Minkema College heeft maar liefst 18.336 euro opgebracht voor het project OVErHOOP van stichting JOAC. Door deel te nemen aan allerlei ludieke activiteiten hebben de havo- en vwo-leerlingen een recordbedrag opgehaald dat nog eens werd verhoogd door een bijdrage van het Frederique en Robert-Jan van Zijtveld Fonds.

Woerden - "Geweldig om te zien hoe onze leerlingen zich hebben ingezet voor stichting JOAC. Vanaf het moment dat docenten zich lieten opsluiten in het speciale Mink-huis tot de afsluitende obstacle run op de goede doelendag, zijn zij er vol voor gegaan," aldus Arjan van der Wart, directeur onderwijs.

De docenten lichamelijke opvoeding zijn de drijvende kracht achter deze goede doelendag, maar krijgen daarbij veel hulp van collega's en tientallen leerlingen.

John Tamerus en Sanne Heijstek, namens project OVErHOOP: "Dit is natuurlijk een fantastisch resultaat! Met dit bedrag kunnen wij in ieder geval een extra koffiekar aanschaffen, maar hebben we zelfs een startkapitaal voor een tweede locatie. De jongeren van het project OVErHOOP kunnen dit enorme steuntje in de rug van de leerlingen van het Minkema College absoluut gebruiken."

Dit keer had de jaarlijkse goede doelendag van het Minkema College een extra bijzonder

tintje. Het Frederique en Robert-Jan van Zijtveld Fonds had zich namelijk verbonden aan het goede doel van dit jaar.

Bij de bekendmaking van de opbrengst vanuit school (15.336 euro) kondigde Evert van Zijtveld aan dat het fonds nog een extra bedrag van 3.000 euro er aan toe voegde.

Van Zijtveld: "Het is ontzettend fijn om te ervaren dat de leerlingen ook denken aan andere jongeren die minder kansen hebben in het leven."

Op donderdag 19 december om 8.00 uur begon de inzamelingsactie met de start van het Mink-huis. In dit 'glazen huis' midden in de aula van de Minkemalaan lieten drie docenten zich 24 uur opsluiten zonder eten en slaap.

Tijdens hun verblijf konden de leerlingen geld doneren door een liedje aan te vragen of mee te doen aan diverse spelletjes.

Nadat op vrijdag om 8.00 uur de deur van het Mink-huis weer open ging, begon de goede doelendag en konden de leerlingen deelnemen aan tal van acties zoals een wedstrijd koffiepak schuiven, glow in the dark badminton en Christmas Karaoke.

Deelname aan een activiteit kon vanaf 25 eurocent.

De onderbouwleerlingen deden tot slot mee aan een obstacle run waarvoor zij de afgelopen weken sponsors hadden gezocht. De totale opbrengst van alle acties komt ten goede aan stichting JOAC.

Meer berichten