Schrijfhuis Groene Hart start met maandelijks schrijfmoment vanuit je hart

WOERDEN - Met ingang van het nieuwe jaar is Woerden een nieuw initiatief rijker. Dan start Schrijfhuis Groene Hart met een maandelijks schrijfmoment bij de Workshop Factory aan de Touwslagersweg. De eerste keer is op zondagmiddag 12 januari van 14.00 tot 16.30 uur.

Schrijven vanuit je hart en je gevoel. Creatief, expressief en reflectief schrijven. Schrijven helpt je stoom afblazen, dingen op een rijtje zetten, nieuwe inzichten ontdekken en betekenis geven aan een ervaring. Als je alle zorgen en problemen binnenhoudt, kan dat leiden tot stress, angst en depressies. Schrijven verlaagt je stressniveau en bloeddruk en is dus goed voor je mentale gezondheid en voor je lijf. Het werkt therapeutisch en louterend. Aan de hand van eenvoudige en aansprekende oefeningen laat je jouw gedachten de vrije loop gaan en dat gebeurt op een veilige manier op papier. Je hoeft niets delen maar de ervaring leert dat dit juist heel prettig is, dus dat wordt wel gestimuleerd.

Tijdens het Maandelijks Schrijfmoment schrijven we steeds vanuit een ander thema, je kunt de workshops dus los van elkaar volgen. Het gaat er niet om dat je een mooie of foutloze tekst kunt schrijven. Het proces staat centraal dus schrijfervaring is niet nodig. De kosten bedragen 35 euro per keer, dat is inclusief koffie of thee en wat lekkers, ook zijn er schriftjes en pennen aanwezig maar je mag jezelf natuurlijk ook verwennen met een eigen leuk schriftje dat je voor dit doel gebruikt.

'Het helpt echt jezelf beter te leren kennen'
Schrijfhuis Groene Hart is een initiatief van Winny van Rij, al jaren journalistiek schrijvend voor de Woerdense Courant, commercieel voor diverse opdrachtgevers en nu dus vanuit je hart. "Voor mezelf ben ik al langer bezig met gevoelswerk, juist om daar bij te kunnen. Eerst via energiewerk, daarna meditatief schrijven. Het helpt echt jezelf beter te leren kennen. Dat wil ik anderen ook graag laten ervaren op een speelse en veilige manier."

Het Maandelijks Schrijfmoment is als het aan Schrijfhuis Groene Hart ligt nog maar de start van vele mooie workshops. "Er zijn diepgaande trajecten mogelijk maar ook workshops op maat met een groepje vriendinnen bijvoorbeeld of voor jezelf alleen als je iets wilt nalaten aan je dierbaren." Zie schrijfhuisgroenehart.nl voor meer informatie.

Meer berichten