Wethouder Becht voor zijn tafel van ...
Wethouder Becht voor zijn tafel van ... (Foto: Eigen foto)

Nieuw in de Wereldwinkel: " De tafel van …."

WOERDEN - In 2019 stond in de Wereldwinkel Woerden elke maand een ontwikkelingsland centraal, met haar prachtige Fairtrade en handgemaakte producten. Ook dit jaar hebben we maandelijks een terugkerend thema: “De tafel van...”. Elke maand zal een bekende Woerdenaar in onze winkel een aantal producten uitkiezen voor op zijn of haar tafel. Wethouder George Becht luidt het nieuwe jaar in.

Als wethouder, met onder andere de portefeuilles arbeidsmarkt en cultuur, herkent hij deze onderwerpen ook in de Wereldwinkel. Hij is al jaren een enthousiaste bezoeker van de Wereldwinkel en dat blijkt: zo had hij als baasje van en aantal poezen vorige week zijn oog al laten vallen op een vilten etui uit Nepal, met de afbeelding van drie poezen erop. Die keuze was dus snel gemaakt! Verder lopend in de winkel viel hem de glazen neushoorn uit Swaziland op: “Dat is toevallig, die heb ik in 2018 bij mijn afscheid van het burgercomité gekregen!”. De grote gift box van Tony’s Chocolonely trok zijn aandacht vanwege al die gekleurde strepen: ”dat doet mij denken aan het regenboogzebrapad in Woerden: het symbool dat iedereen mee doet en mag zijn wie hij wil zijn in Woerden”.

Wil je weten wat onze wethouder nog meer heeft uitgezocht? Loop gerust eens binnen. Naast zijn rijkgevulde tafel hebben we nog veel meer originele handgemaakte Fairtrade producten.

Onze winkel, gerund door vrijwilligers, is gehuisvest in de Havenstraat 49 en we zijn elke dag geopend behalve op zondag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden