Binnenstad Woerden. Foto: Roy Visscher
Binnenstad Woerden. Foto: Roy Visscher

Woerden genomineerd voor 'Beste Binnenstad'

WOERDEN - Gemeente Woerden is genomineerd voor 'Beste Binnenstad 2020' in de categorie middelgrote steden. Daarmee behoort de Woerdense binnenstad tot de tien beste middelgrote binnensteden van Nederland. Woerden heeft haar nominatie te danken aan "de veelbelovende, toonaangevende ontwikkelingen in de afgelopen drie jaar". Of de prijs ook daadwerkelijk in de wacht wordt gesleept, is nog even afwachten. Op 9 maart worden de twee finalisten bekend gemaakt.

Wethouder George Becht (binnenstad): "Wij zijn erg trots op deze nominatie. Het is een erkenning dat we samen met de belanghebbenden in de Vestingraad goed op weg zijn en het doet recht aan de vele inspanningen die door alle betrokkenen zijn geleverd. Met de ontwikkelagenda voor de binnenstad ligt er een solide basis voor de uitvoering van projecten. Onze binnenstad is nooit af! Zo hebben we momenteel te maken met het omvallen van winkelketens en daardoor een toenemende winkelleegstand. Het winnen van de prijs zou een prachtige aanmoediging zijn om de binnenstad nog verder te verbeteren."

Voor Richard Stouthart (voorzitter BIZ Stadhart) is de nominatie een stimulans om met vereende krachten verder te gaan. "Optimale samenwerking met de pandeigenaren en Gemeente Woerden is nodig om onze stad aantrekkelijk te houden voor ondernemers. Op deze manier willen we onze ondernemers ondersteunen en het Stadshart aanbevelen bij potentiële ondernemers.

Vanuit de horeca bevestigt Pike Uittenbogaard het belang van de binnenstad als ontmoetingsplaats. "Zo zie je op de woensdag tijdens de markt dat de terrassen het winkelen en marktbezoek versterken."

Kitty Kusters van Woerden Marketing zegt: "Deze nominatie is een enorme stimulans om in co-creatie met alle betrokken partijen de sociale meerwaarde en het imago van de binnenstad, en daarmee Woerden, te vergroten voor bewoners en bezoekers."

Stap naar uitvoering
In 2020 staan vijf prioriteiten voor de binnenstad op de agenda, waaronder fietsstallingen, de routing naar de binnenstad en de aankleding van het Kerkplein. Daarnaast werkt Woerden aan een beeldkwaliteitsplan voor de binnenstad. We willen onze binnenstad zo aantrekkelijk mogelijk houden zodat Woerdenaren en recreanten er graag verblijven. Daarbij valt op dat bezoekers van winkels hun verblijf in de binnenstad steeds vaker combineren met een horeca- of museumbezoek.

Bidbook
Om de drie jaar kunnen gemeenten meedingen naar de prijs voor Beste Binnenstad. Om zichzelf te presenteren, krijgen de genomineerde gemeenten de gelegenheid een bidbook aan te bieden vóór 17 februari. De overige genomineerde middelgrote binnensteden zijn Alphen aan den Rijn, Deventer, Ede, Hoogeveen, Middelburg, Roermond, Sneek, Tiel en Uden.

Meer berichten