Brecht van der Laan vangt Frisbee tijdens outdoor competitiewedstrijd
Brecht van der Laan vangt Frisbee tijdens outdoor competitiewedstrijd (Foto: Martine Bootsma)

Competitiedag Ultimate Frisbee

WOERDEN - Op zondag 19 januari speelt Frisbee Woerden de Nationale competitie in de Thijs van de Polhal vanaf 11.00 uur. Kom je ons aanmoedigen? Of ook eens kijken hoe dat nu zit, frisbeeën als teamsport?

Ultimate Frisbee is een spectaculaire teamsport, dat gemengd gespeeld wordt zonder scheidsrechter. De velden zijn voorzien van ‘eindzones’, waarbinnen de frisbee gevangen moet worden om te scoren. Omdat er met de frisbee niet mag worden gelopen moet het aanvallende team voortdurend in beweging blijven om vrij te komen. Het verdedigende team zal proberen de schijf te onderscheppen en in de tegenaanval te gaan. Het spel kan buiten op gras of zand gespeeld worden, maar in de koude wintermaanden spelen we ook indoor!

Van 11.00 tot 17.00 uur worden er door teams uit Amsterdam, Wageningen, Haarlem, Nijmegen en natuurlijk Woerden spannende wedstrijden gespeeld in de sporthal! Wil je wat meer weten over de sport frisbee en hoe het gespeeld wordt? Kijk dan naar dit filmpje. Na deze uitleg weet je genoeg om enthousiast te worden en een keer met ons mee te trainen! We zijn iedere dinsdag om 20.00 uur te vinden op het sportcomplex van Reflex!

Meer informatie via info@frisbeewoerden.nl

Meer berichten