Kalsbeek-leerlingen klaar voor finale NK Debatteren voor Scholieren

WOERDEN - Zaterdag 18 januari strijdt het Kalsbeek College tijdens de finale van het NK Debatteren voor Scholieren om de titel van landelijk debatkampioen. Na drie voorrondes wist het debatteam van het Kalsbeek College zich te plaatsen voor de finale, waar zij samen met 31 andere finalisten op de Radboud Universiteit in Nijmegen strijdt om de nationale titel.

Speechwedstrijd
Namens het Kalsbeek doen Sophie Breen, Emma Verbeet, Micha Stolk, Bente Rodenburg en Anouk van Jaarsveld mee. Naast de prijs voor beste teamprestatie worden er ook prijzen uitgereikt voor beste individuele spreker, beste nieuwkomer op het toernooi én is er een creatieve, individuele speechwedstrijd. Aan die speechwedstrijd doet Lente Hollemans mee.

Het sterk bezette toernooi, waar dit jaar meer dan honderd middelbare scholen uit heel Nederland aan meedoen, wordt voor de 22e keer georganiseerd voor havo- en vwo-scholieren. Tijdens de finale debatteren de leerlingen over stellingen als: "Op alle producten die in Nederland worden verkocht moet 20% klimaatbelasting worden geheven" en "Voetbalclubs moeten een jaar lang worden uitgesloten van competitie als hun supporters zich discriminerend uiten."

Over het kampioenschap
Het NK Debatteren voor Scholieren wordt al sinds 1998 georganiseerd door Stichting Nederlands Debat Instituut, een organisatie die debatactiviteiten voor scholen ontwikkelt die ervoor zorgen dat leerlingen overtuigender durven spreken, zorgvuldiger leren luisteren en altijd nieuwsgierig blijven naar de ideeën van anderen.

Meer berichten