Schaatser Björn Kitselaar plaatst zich voor NK Junioren C

WOERDEN - Langebaanschaatser Björn Kitselaar heeft een succesvol weekend achter de rug. Afgelopen zaterdagavond heeft de schaatser uit Woerden zich tijdens de landelijke selectiewedstrijd in Deventer, geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap Junioren-C.

Tijdens deze wedstrijd, welke gehouden werd op de half overdekte ijsbaan in Deventer, hadden schaatsers uit heel Nederland kans op de laatste 8 startplekken voor het NK. Björn heeft mede door zijn snelle 500m tijd één van deze plekken weten te bemachtigen.

Het NK wordt gereden op de overdekte ijsbaan van Enschede. In het eerste weekend van februari strijden 48 jongens en meiden in de leeftijd van 14-15 jaar om de nationale titel op de 500 en 1500 meter.

Op zondagavond heeft Björn vervolgens ook nog de Baankampioenschappen Junioren C gewonnen op de Vechtsebanen in Utrecht. Hier werden de 500 en 1000 meter gereden. Na afloop heeft Björn de gouden beker mee naar huis mogen nemen.

Björn is lid van Schaatshardrijvereniging Woerden en maakt deel uit van de C-selectie van de Schaatsacademie Utrecht. De Schaatsacademie Utrecht is het opleidingsteam die talentvolle schaatsers uit de regio Utrecht begeleidt en traint om het maximale uit hun schaatscarrière te halen. Naast het volgen van de HAVO op het Minkema College traint hij meerdere keren per week op de schaatsbaan in Utrecht.

Meer berichten