Terecht verlies Sportlust '46 tegen Jodan Boys

WOERDEN - De rood-witten hadden zich de competitiehervatting hoogstwaarschijnlijk iets anders voorgesteld. Sportlust '46 verloor terecht met 4-1 van de Jodan Boys en verspeelde, voor de ogen van zo'n honderdvijftig meegereisde supporters, de koppositie in de Hoofdklasse A.

Jodan Boys kwam vroeg in de wedstrijd op 1-0 door een doelpunt van Bradley el Idrissi. Dit was tevens de ruststand in een matige eerste helft. De Woerdenaren kwamen een stuk beter uit de rust. De druk op de Jodan Boys werd opgevoerd en de bal ging soepel rond. Het waren echter de Jodan Boys die in de 57e minuut op een voor hun goed moment wisten te scoren. Al moet gezegd worden dat dit werd ingeleid door slecht uitverdedigen door de Woerdense defensie.

Dat het toch weer spannend werd kwam omdat Mark van der Weijden een terecht toegekende penalty benutte. Slechts zeven minuten later was de marge toch weer twee. Wederom wees de arbiter naar de stip. En ook deze keer terecht. Aanvoerder Nik Verhagen vloerde Michel Verkaik op de rand van de zestien. Kevin de Vries faalde niet en zette de Jodan Boys op een 3-1 voorsprong. Slecht twee minuten laten maakte Jordi Tuithof er zelfs 4-1 van, wat tevens de eindstand betekende.

Trainer Patrick Loenen was duidelijk in zijn analyse voor RTV Utrecht: "Zoek er maar een verklaring voor, maar vast staat dat er koppen gaan rollen. Verliezen kan een keer, maar op deze manier had ik net zo goed thuis kunnen blijven", besloot Loenen met niet misverstane woorden.

Volgende week krijgen de rood-witten de mogelijkheid om zich te revancheren. Hij vindt dat de ploeg het verplicht is aan zichzelf en aan de supporters om van nummer twee AZSV te winnen. Daarnaast ontvangt koploper DHSC nummer vier ARC. Een weekend dus waar wel eens het verdere verloop van de competitie, voorlopig, kan worden bepaald.

de Jodan Boys - Sportlust '46 (1-0) 4-1
'11 1-0 Bradley el Idrissi
'57 2-0 Jeroen Bosboom
'66 2-1 Mark van der Weijden
'73 3-1 Kevin de Vries
'77 4-1 Jordi Tuithof

Meer berichten