Paul Oosterlaken, voorzitter van de WTT, spreekt het massaal toegestroomde publiek toe.
Paul Oosterlaken, voorzitter van de WTT, spreekt het massaal toegestroomde publiek toe. (Foto: Harald Lakerveld)

Bijeenkomst TechnoHUB groot succes

WOERDEN - Woerdens Techniek Talent heeft tijdens een goed bezochte ledenbijeenkomst de plannen voor de nieuw te realiseren TechnoHUB gepresenteerd. De bijeenkomst werd gehouden op Industrieweg 2a in Woerden, dé plek waar de TechnoHUB in het najaar verrijst.

De afgelopen jaren heeft Woerdens Techniek Talent (WTT) keihard gewerkt om de TechnoHUB te realiseren. Daarbij wordt de WTT gesteund door bedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio's Woerden, Montfoort, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk. De collectieve ambitie: scholing in de techniek faciliteren. Daarmee moet het nijpende tekort aan technisch geschoold personeel worden teruggebracht.

Tijdens de bijeenkomst op dinsdag 14 januari heeft de WTT tekst en uitleg gegeven over de huidige status van het plan. De in groten getale aanwezige leden kregen een voorproefje hoe de TechnoHUB er straks uit komt te zien. Er komen vier verschillende ruimtes in het 2.600 vierkante meter grote pand voor de techniekbranches: Mobiliteit & Transport, Installatie & Elektrotechniek, Metaal en Bouw, Wonen & Interieur.

De aanwezige leden, afkomstig uit het bedrijfsleven, onderwijs en de gemeente, werden in de vier branches onderverdeeld om tijdens een interactieve workshop na te denken wat er nodig is om de TechnoHUB te realiseren. Zo is er onder meer behoefte aan investeringen, mankracht, materialen en bouwteams. Daarnaast moeten ook lesprogramma's worden opgesteld door de scholen en bedrijven. De aanwezigen konden tijdens deze avond aangeven hoe zij willen bijdragen aan de TechnoHUB.

Nu er een locatie is voor de TechnoHUB is het tijd om vervolgstappen te zetten. De planning is om in april te beginnen met de verbouwing van de binnen- en buitenkant van het pand. De WTT opent de deuren van de TechnoHUB op 3 september, om zo in het nieuwe schooljaar technisch onderwijs en het bedrijfsleven dicht bij elkaar te brengen.

Tijdens de ledenbijeenkomst van dinsdag 14 januari werd nog maar eens duidelijk dat alle verschillende partijen hetzelfde doel hebben: ervoor zorgen dat de instroom van personeel binnen de techniek de komende jaren toeneemt.

Meer berichten