Het debatteam van het Kalsbeek College streed dapper in de sterk bezette finale van het NK Debatteren voor Scholieren, maar keerde helaas zonder prijzen huiswaarts.
Het debatteam van het Kalsbeek College streed dapper in de sterk bezette finale van het NK Debatteren voor Scholieren, maar keerde helaas zonder prijzen huiswaarts. (Foto: Kalsbeek College)

Debatteam Kalsbeek ervaring rijker

WOERDEN - Een podiumplaats zat er niet in, maar het debatteam van het Kalsbeek College kan met voldoening terugkijken. De Kalsbeek-leerlingen streden dapper tijdens de finale van het prestigieuze NK Debatteren voor scholieren bij de universiteit van Nijmege. Na een succesvolle voorronde in Gorinchem stond zaterdag de finale op het programma. Anouk van Jaarsveld, Sophie Breen, Emma Verbeet, Bente Rodenburg, Micha Stolk en Lente Hollemans haalden alles uit de kast, maar stuitte op een zeer sterk bezet deelnemersveld van 32 scholen. Zonder prijzen keerden de Kalsbekers huiswaarts. De voorbereiding voor de volgende debatwedstrijd gaat alweer beginnen: de provinciale voorronde van het Lagerhuistoernooi in Utrecht in februari.

Meer berichten