De verschillende werkgroepen beantwoorden vragen vanuit de zaal. Foto: Nik Mandemakers
De verschillende werkgroepen beantwoorden vragen vanuit de zaal. Foto: Nik Mandemakers

Startsein voor jubileum van 650 jaar stadsrechten Woerden

WOERDEN - Maandagavond werd op het stadhuis het startschot gegeven voor 650 jaar stadsrechten. In 2022 viert de stad Woerden dit bijzondere jubileum en om de nodige festiviteiten te organiseren is ook voldoende tijd nodig. Duidelijk werd dat Woerdenaren voor het programma kunnen gaan zorgen.

De bijeenkomst op het stadhuis werd goed door verschillende geïnteresseerden bezocht. Burgemeester Victor Molkenboer sprak rond de klok van acht een volle raadszaal toe. Enthousiast als de burgervader was, blikte hij nog eens terug op het eerdere jubileum dat Woerden vijftig jaar geleden vierde. Enkele aanwezigen maakten ook het 600-jarige bestaan als stad nog mee. Met de microfoon in de hand haalde Molkenboer enkele leuke anekdotes op.

'Hoogepunt was het varken aan het spit'
"Een varken aan het spit," riep iemand uit als meest fijne herinnering. "De grote kaasmarkt die we in Woerden hadden was enorm mooi," tekende iemand anders op. Wat iedereen in ieder geval nog kon herinneren en aansprak waren de verschillende mensen in historische kledij. Met dat feest in het achterhoofd durfde ook Molkenboer alvast hardop te dromen. "Hoe mooi zou het zijn als we in 2022 elke dag feest hebben. In ons jubileumjaar 365 dagen lang feest voor en door de Woerdense burgers."

Uiteindelijk was het voorzitter van de opgerichte stichting Will Stoof, die het feestjaar in goede banen moet gaan leiden, die de aanwezigen toesprak en het puntgave logo presenteerde. "Naast dit speelse en misschien wel on-Woerdens chique logo hebben we ook een thema: Woerdenwijs. Gebaseerd op onze eigenzinnige manier van onze gang gaan en het wijzen van de weg."

Werkgroepen
Verschillende werkgroepen zijn in het leven geroepen waar Woerdenaren zich kunnen aanmelden om te helpen met organiseren. Ideeën voor het organiseren van evenementen kunnen bij de werkgroepen worden ingediend via het mailadres info@woerden650.nl. Op deze manier hoopt de gemeente burgers op te roepen om te participeren in de invulling van het programma. Enkel het openingsfeest staat vast. Dat wordt op zaterdag 12 maart 2022 gehouden en is tegelijkertijd de datum waarop de stadsrechten aan Woerden zijn uitgereikt.

Door Nik Mandemakers

Meer berichten