Ruim 800 leerlingen van het basisonderwijs, groep 6, 7 en 8 gaan vanaf volgende week met KUVO naar de 3 grote museum in Amsterdam.
Ruim 800 leerlingen van het basisonderwijs, groep 6, 7 en 8 gaan vanaf volgende week met KUVO naar de 3 grote museum in Amsterdam.

Woerdense leerlingen naar Amsterdam

WOERDEN - Ruim 800 leerlingen van het basisonderwijs, groep 6, 7 en 8 gaan vanaf volgende week met KUVO naar de 3 grote museum in Amsterdam. De leerlingen bezoeken dan het Rijks, Van Gogh en Stedelijk Museum

Van 27 januari tot en met 10 februari zullen ruim 800 leerlingen van Woerden en omstreken met bussen afreizen naar het Museumplein in Amsterdam voor rondleidingen in een van de drie grote musea, namelijk Het Rijks, Stedelijk en Van Goghmuseum. Museumpleinbus verzorgt voor KUVO de ritten naar Amsterdam.

In de weken voor de rondleiding hebben de kinderen al heel wat geleerd over de kunst in het museum door middel van een digitale lessenserie in de klas. Tijdens de rondleiding in het Rijksmuseum worden alle zintuigen van de leerlingen aangesproken en proeven de leerlingen specerijen uit verre landen, ruiken het atelier van Rembrandt, voelen hoe zacht de jurken van rijke dames waren en ontdekken de geluiden van de Nachtwacht.

In het Van Goghmuseum zullen de leerlingen aan de hand van een interactieve rondleiding de ontwikkelingen in de stijl van Van Gogh ontdekken. Wie beïnvloedde hem? Hoe kwam hij tot zijn eigen stijl?

En in het Stedelijk Museum ontdekken leerlingen de beroemde schilderijen van Piet Mondriaan en zelfs een complete slaapkamer van Rietveld. Waarom gebruikten kunstenaars van De Stijl zo vaak rechte lijnen en de kleuren rood, geel en blauw? En wat wilden zij veranderen aan de wereld? Ook maken de leerlingen tijdens een workshop een levensgrote compositie met een camera, beamer, grote kleurvlakken én zichzelf.

Meer berichten