Jordi Balk kiest voor Sportlust '46

WOERDEN - Jordi Balk maakt komende seizoen de overstap naar Sportlust '46. De fysiek sterke verdediger heeft een contract voor twee jaar getekend bij de rood-witten. Hij komt over van het Veenendaalse DOVO.

Balk is geboren in Cothen vlakbij Houten en doorliep vijf jaar lang de jeugdopleiding van FC Utrecht. In 2014 verliet hij de Domstadclub om in de Schotse premier league te gaan spelen voor Ross Country. Een jaar later keerde hij terug in Nederland om bij FC Oss te gaan voetballen.

Na tweeënhalf seizoen in Oss koos Balk voor St. Patricks Athletic, uitkomend in de Ierse Premier Division. Hier groeide hij al snel uit tot een publiekslieveling. Uiteindelijk koos de verdediger toch voor een terugkeer naar Nederland waar hij dus momenteel in de derde divisie zaterdag voor DOVO speelt.

Volgens trainer Patrick Loenen kenmerkt Balk zich door zijn fysieke kracht, is kopsterk en heeft daarnaast een zeer goede inspeel pass in huis. "Met Jordi halen we een absolute topper in huis". Loenen roemt niet alleen zijn individuele kwaliteiten als speler, maar ook zijn vermogen om een heel team beter laat spelen.

Na Wessel Meiring, Tijjani Noslin is Mitchell van der Veer is Balk de vierde versterking voor het komende seizoen 2020-2021.

Over Sportlust '46
Sportlust '46 is een ambitieuze en gezinsvriendelijke zaterdag voetbalvereniging in Woerden. Sportlust '46 telt meer dan 1.100 leden, verdeeld over diverse senioren- en jeugdteams. Het eerste elftal van Sportlust '46 speelt in de hoofdklasse A van de KNVB. 

Meer berichten